Araiel Napisano 2 Luty 2010 Napisano 2 Luty 2010 Druga wizka wnętrza - tym razem kuchnia połączona z jadalnią. Znowu będę bazował na moim domu, ale wyposażenie będzie po części obecne, a po części "wymyślone", bo się szykuje małe przemeblowanie. Update'y będę wrzucać co jakiś czas. Wszelkie komentarze i konstruktywna krytyka jak zwykle mile widziane :) Rendery z obecnego wyglądu sceny:
Araiel Napisano 2 Luty 2010 Autor Napisano 2 Luty 2010 kanty miedzy sufitem a sciana świecą:P Wiem, ale jak sprawdzam scenę to mam bardzo niskie ustawienia w Vray'u - więc to raczej normalny objaw :) Na finiszu będę walczyć z ustawieniami ;)
Araiel Napisano 4 Luty 2010 Autor Napisano 4 Luty 2010 Doszły nowe meble. Poprawiłem też trochę tą pomarańczową kolorystykę, którą pomieszczenie łapało od ścian i podłogi. Znaczy ściany domyślnie są pomarańczowe, a starałem się jakoś tą barwę sufitu naprawić. Dodatkowo taki model komody, który jest akurat obecnie poza kadrem.
Gość kakaku Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 Komoda fajnie wygląda tylko odrazu rzuciła mi się w oko tekstura blatu. Albo to tak powinno być, albo zbyt częsty tilling (chociaż nie wiem czy to akurat tilling ) , ale zbyt często powtarzają się te zielone linie. Takie jakby zacieki.
ledman Napisano 27 Marzec 2010 Napisano 27 Marzec 2010 To od czego są te świecące rogi? i brudne cienie na żaluzjach?
Araiel Napisano 27 Marzec 2010 Autor Napisano 27 Marzec 2010 Od niskich ustawień GI. Niedługo pewnie znowu wrócę do tworzenia tej sceny, bo niestety ostatnio nie miałem czasu - zbyt dużo pracy, no i musiałem skończyć inny projekt, który tutaj w galerii jest umieszczony.
Samot-nick Napisano 27 Marzec 2010 Napisano 27 Marzec 2010 deski na podłodze moim zdaniem są za duże, i na ostatnim rysunku ustawienie kamery powoduje wrażenie ze zaraz wszyskie meble pojada w strone obserwatora :)
peter_f Napisano 28 Marzec 2010 Napisano 28 Marzec 2010 Świetny start Lukasz! Wiem, że będzie pięknie, bo już od początku wygrywasz detalem. Bardzo ładne modele i widzę, że idziesz jak z tym pokojem poprzednio. Super. Zgadzam się z "Samot-nick'iem" co do ustawienia kamery, ale to pewnie roboczo. Tak czy inaczej, będę wpadał :)
Araiel Napisano 28 Marzec 2010 Autor Napisano 28 Marzec 2010 Samot-nick, deski przyznam, że są za duże, ale tylko odrobinkę. Na renderze jest ich 15 (jeśli chodzi o szerokość pomieszczenia), a u mnie w domu jest 17 :P - więc przy najbliższej okazji to poprawię ;) peter_f, tak, kamera jest rzucona byle jak - po prostu co raz ustawiam ją w innym miejscu aby widzieć w miarę dobrze ten fragment, nad którym obecnie pracuję :)
Rekomendowane odpowiedzi