Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Druga wizka wnętrza - tym razem kuchnia połączona z jadalnią. Znowu będę bazował na moim domu, ale wyposażenie będzie po części obecne, a po części "wymyślone", bo się szykuje małe przemeblowanie.

Update'y będę wrzucać co jakiś czas. Wszelkie komentarze i konstruktywna krytyka jak zwykle mile widziane :)

Rendery z obecnego wyglądu sceny:

a2d6068b91.jpg

cbc8d2bdd9.jpg

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 2,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

kanty miedzy sufitem a sciana świecą:P

Napisano
  • Autor
kanty miedzy sufitem a sciana świecą:P

Wiem, ale jak sprawdzam scenę to mam bardzo niskie ustawienia w Vray'u - więc to raczej normalny objaw :) Na finiszu będę walczyć z ustawieniami ;)

Napisano
  • Autor

Doszły nowe meble. Poprawiłem też trochę tą pomarańczową kolorystykę, którą pomieszczenie łapało od ścian i podłogi. Znaczy ściany domyślnie są pomarańczowe, a starałem się jakoś tą barwę sufitu naprawić.

77105e1857.jpg

Dodatkowo taki model komody, który jest akurat obecnie poza kadrem.

179b5e5491.jpg

Napisano

Komoda fajnie wygląda tylko odrazu rzuciła mi się w oko tekstura blatu. Albo to tak powinno być, albo zbyt częsty tilling (chociaż nie wiem czy to akurat tilling ) , ale zbyt często powtarzają się te zielone linie. Takie jakby zacieki.

Napisano
  • Autor

Od niskich ustawień GI.

Niedługo pewnie znowu wrócę do tworzenia tej sceny, bo niestety ostatnio nie miałem czasu - zbyt dużo pracy, no i musiałem skończyć inny projekt, który tutaj w galerii jest umieszczony.

Napisano

deski na podłodze moim zdaniem są za duże, i na ostatnim rysunku ustawienie kamery powoduje wrażenie ze zaraz wszyskie meble pojada w strone obserwatora :)

Napisano

Świetny start Lukasz! Wiem, że będzie pięknie, bo już od początku wygrywasz detalem. Bardzo ładne modele i widzę, że idziesz jak z tym pokojem poprzednio. Super. Zgadzam się z "Samot-nick'iem" co do ustawienia kamery, ale to pewnie roboczo. Tak czy inaczej, będę wpadał :)

Napisano
  • Autor

Samot-nick, deski przyznam, że są za duże, ale tylko odrobinkę. Na renderze jest ich 15 (jeśli chodzi o szerokość pomieszczenia), a u mnie w domu jest 17 :P - więc przy najbliższej okazji to poprawię ;)

peter_f, tak, kamera jest rzucona byle jak - po prostu co raz ustawiam ją w innym miejscu aby widzieć w miarę dobrze ten fragment, nad którym obecnie pracuję :)