Napisano 28 Kwiecień 200420 l Hell-o Troche sie zbieralem zanim postanowilem napisac, ale w koncu mi sie udalo :) Chce zrobic mechaniczną rekę w pokoju, coś w rodzaju laboratorium. Cos juz mi z tego wyszlo, ale sadze ze jest jeszcze duzo miejsca na poprawki i dlatego tez licze na wasze krytyki i podpowiedzi, co dodac, co zmienic a co wyrzucic :) Tutaj sa obrazki pokazujace o co mi chodzi w tym wszystkim: To jest sama reka jeszcze bez pokoju, i nie ma co sie odbijac to jest scena gdzie pokoj jest juz zbudowany, ale swiatlo zupelnie zmienilem A to juz ujecie pokoju z jeszcze innym oswietleniem. I co wy na to ?? :) Mirach
Napisano 28 Kwiecień 200420 l hmm moze dodaj cos do tej lapy bo to tak sobie jesli chodzi o ogół...poza tym zmien temat i przeczytaj ten regulamin bo mnie przeraza jak tu kazdy wchodzi i pisze co chce moze na WIP zaczniemy o piwie gadac i o dupach....hehe...ale tak powaznie prosze zebys poprostu regulamin przeczytal...a co do scenki to oki ale to zamalo musi tu cos jescze byc...moze jakies szklane pomieszczenie z mechanicznym wysiegnikiem....
Napisano 28 Kwiecień 200420 l moze powinno byc juz przy zakladaniu konta jak nalezy nazywac topici łapa wporzo ale to polaczenie w nadgarstku mi nie odpowiada, no i z fizjologicznego punktu masz zle kciuk, bo on nie ma dwoch stawow,
Napisano 28 Kwiecień 200420 l beeper, marcin18pl: az sie wzruszylem tak godna nasladowania postawa. brawo ;) mirach: lapa ciekawa tylko powalcz ze sposobem jej prezentacji. bardziej chyba scena w zblizeniu niz panoramiczne wnetrze. ostatni render pewnie nie zamierzenie ale wyszedl taki lekko w stylu art deco ;)
Napisano 29 Kwiecień 200420 l O widze temat zywcem wzorowany na moim ulubionym klasyku - Terminator 2 :) Pierwszy render moglby posluzyc za przyklad - do czego sluzy oswietlenie HDRI bez uzywania fizycznego oswietlenia! Podoba mi sie bardziej niz drugi raytracing z oswietleniem - dlatego, ze oprocz samego ksztaltu widac na nim zasade dzialania reki czyli cienkie linki... co do sali - akdsn mnie ubiegl z sugestia panoramicznego kadru wnetrza, tak tak to bardzo sluszna uwaga, oczywiscie nie umieszczaj wowczas centralnie tej reki! (złoty podział). Bede tu jeszcze zagladal. pozdro Marek
Napisano 29 Kwiecień 200420 l Doklanie!!!! Jak ogladales Terminator 2 to chodzi o ten moment pod koniec gdzie koles wyciaga lape i chip w takie kopule w dziwnym pomieszczeniu. Jak nie ogladales to daj znac podesle fotke...
Napisano 30 Kwiecień 200420 l Praca troszkę prostotą bije .. ale ogólnie to podoba mi się pomysł. Wykonanie jest troszkę za proste .. jak możesz dodaj troszkę szczegółów !!
Napisano 3 Maj 200420 l mirach: sorry ale chyba w tym samym czasie usuwalismy twoje zbublowane posty. ups chyba nic nie zostalo :\\
Napisano 7 Maj 200420 l Autor Spoko :) Ja ostatnio jestem tak zalatany pzez studia ze nie mam nawet czasu usiasc do komputera :/ Chwilowo nie mam czasu pracowac nad łapką, ale obiecuje dodać tutaj jak tylko mi się uda znaleść chwilke czasu. Dzieki za zainteresowanie i cierpliwosc :)
Napisano 8 Maj 200420 l Autor Witam, tak jak mówiłem nie mam za bardzo czasu na nic, jednak wywalczyłem odrobinke czasu i zrobilem ciut inny projekt owej łapki. Znaczy się stwierdziłem że moge zrobić coś w rodzaju autopsji mechanicznej ręki. Te obrazku przedstawiają jedynie idee, w scenach jest standartowe oświetlenie a do odbić użyłem jakiegoś nieba HDRI. Kabelki które wystają z łapy są o wiele za małe, dlatego też zrobiłem drugie ujęcie jako zoom. Oczywiscie co myślicie o takim projekcie? Jak czas pozwoli to zrobie więcej kabli, przetne jakiś paluszek na pół i takie tam :>
Napisano 8 Maj 200420 l Nieźle. tylko dorub troszkę więcej miejsc gdzie widać \"bebechy\" (wywal jakieś kable z nadgarstka). Pozatym jeśli chodzi o mnie to nie dawał bym takich textur, tylko dorobił bym trochę rdzy, poniszczyłbym stawy i dopiero kładł na stoliku w labolatorium. Ale ty tu modelujesz.
Napisano 9 Maj 200420 l Autor Darkstar: w sumie na poczatku to miala byc fabrycznie nowa łapa, ale twoja uwaga naprowadzila mnie na ciut inną idee, to znaczy na sekcje łapy znalezioną na polu bitwy. Bede musial poeksperymentowac z rdzą....tylko czasu ciągle brak :/ Ale wielkie dzieki za pomysł :)