Loki Napisano 12 Luty 2010 Napisano 12 Luty 2010 Pytanie jak w temacie - co prawda nie monitor, czy karta graficzna, ale myślę że dział dobry. Nigdy nie miałem tego w ręku nawet, więc każda informacja się przyda. Denerwują mnie już na tyle niezgodności koloru że postanowiłem coś wreszcie z tym zrobić. Na co zwracać uwagę kupując? jakich używacie / używaliście itp. jakie byście polecili? Jaki jest rozsądny przedział cenowy takiego urządzenia ?
mandragora Napisano 13 Luty 2010 Napisano 13 Luty 2010 i jak prawidłowo to wszystko ustawiać, nie ma o tym zielonego pojęcia, więc dobrze że taki temat powstał.
Gość User190 Napisano 13 Luty 2010 Napisano 13 Luty 2010 Na wstępie warto zwrócić uwagę na to, czy masz monitor, który daje się kalibrować. Jeśli nie masz monitora graficznego, możesz zapomnieć o dobrej kalibracji i wywalaniu pieniędzy na kalibrator.
PICsell Napisano 13 Luty 2010 Napisano 13 Luty 2010 Ewentualnie pożycz od zaprzyjaźnionej agencji, jeśli mają druk to pewnie też kalibrator się znajdzie.
mandragora Napisano 13 Luty 2010 Napisano 13 Luty 2010 ja mam dell 2208waf i z tego co czytałem po recenzjach da się go jakoś ustawić. No i cena tego czegoś jak kalibrator, bo z tego co czytałem 1000 można wydać na inne rzeczy a kalibrator i tak nie jest za dobry za taką cenę.
Rekomendowane odpowiedzi