Napisano 12 Luty 201015 l Pytanie jak w temacie - co prawda nie monitor, czy karta graficzna, ale myślę że dział dobry. Nigdy nie miałem tego w ręku nawet, więc każda informacja się przyda. Denerwują mnie już na tyle niezgodności koloru że postanowiłem coś wreszcie z tym zrobić. Na co zwracać uwagę kupując? jakich używacie / używaliście itp. jakie byście polecili? Jaki jest rozsądny przedział cenowy takiego urządzenia ?
Napisano 13 Luty 201015 l i jak prawidłowo to wszystko ustawiać, nie ma o tym zielonego pojęcia, więc dobrze że taki temat powstał.
Napisano 13 Luty 201015 l Na wstępie warto zwrócić uwagę na to, czy masz monitor, który daje się kalibrować. Jeśli nie masz monitora graficznego, możesz zapomnieć o dobrej kalibracji i wywalaniu pieniędzy na kalibrator.
Napisano 13 Luty 201015 l Ewentualnie pożycz od zaprzyjaźnionej agencji, jeśli mają druk to pewnie też kalibrator się znajdzie.
Napisano 13 Luty 201015 l ja mam dell 2208waf i z tego co czytałem po recenzjach da się go jakoś ustawić. No i cena tego czegoś jak kalibrator, bo z tego co czytałem 1000 można wydać na inne rzeczy a kalibrator i tak nie jest za dobry za taką cenę.