adek Napisano 17 Luty 2010 Napisano 17 Luty 2010 Na łamach serwisu CGSociety pojawił się artykuł opisujący kulisy powstawania pewnego animowanego filmu szwedzkiego studia Meindbender. Twórcy dzielą się wiedzą dotyczącą problemów z jakimi się spotkali, dzielą się również informacjami związanymi z nadawaniem postaciom plastelinowego wyglądu i wykorzystaniu w tym celu Maxwell Rendera. Więcej: http://features.cgsociety.org/story_custom.php?story_id=5493
happy-angel Napisano 17 Luty 2010 Napisano 17 Luty 2010 Mega pozytywne animacje :) PS: Tutaj możecie zobaczyć rig tych czerwonych cośów vimeo.com/9519180
biglebowsky Napisano 17 Luty 2010 Napisano 17 Luty 2010 Buzia mnie się rozdziawiła jak tej plastelince po zobaczeniu tego riga. Przypuszczałem że to raczej 2 albo więcej osobnych modeli, podkładanych z klatki na klatkę.
Kris_R Napisano 18 Luty 2010 Napisano 18 Luty 2010 Już od czasu gdy filmik z królikiem pojawił się na CGTalku (a było to już dawno temu) jest to jedno z moich ulubionych studiów animacji na tym globie :) MIAZGA
Gość Gosc Napisano 18 Luty 2010 Napisano 18 Luty 2010 rig masakrycznie dobry, nawet jak na Mayke a juz rozne cudenka widzialem :D
Kris_R Napisano 18 Luty 2010 Napisano 18 Luty 2010 Co to znaczy vikingu "nawet jak na Mayke" ... to znaczy, że da się gdzieś robić lepsze rigi niż w Mayi? :) Pomijając internal software ILM'u czy Marionette Pixara oczywiście :D
hrydek Napisano 18 Luty 2010 Napisano 18 Luty 2010 No zarządzili tym rigiem. Szacun jest ogromny. Fajne jak robi z ryja tutke to sie zmieniają kontrolki.
Kris_R Napisano 18 Luty 2010 Napisano 18 Luty 2010 W sumie to w ogromnej mierze setup machine dla Mayi jak napisali w wywiadzie. Więc też szacun dla autorów maszyny - to dopiero wymiatający wymiot :D
hrydek Napisano 18 Luty 2010 Napisano 18 Luty 2010 Wypiąłem sie troche z majki i nawet nie wiedziałem, że takie cudo powstało. Dobre to. Ileś lat temu próbwałem osiągnąć podobny efekt w maksie ale sie wyłożyłem, a tu zrobione to jest perfekcyjnie.
Gość Gosc Napisano 18 Luty 2010 Napisano 18 Luty 2010 Co to znaczy vikingu "nawet jak na Mayke" ... to znaczy, że da się gdzieś robić lepsze rigi niż w Mayi? :) Pomijając internal software ILM'u czy Marionette Pixara oczywiście :D cos ci chyba cukier skoczyl :D nawet jak na Mayke, bo w mayce mozna robic dowolnie skomplikowane rigi ktore o dziwo dzialaja... wiec masakrycznie dobry nawet jak na inne dobre rigi z mayki
Kris_R Napisano 21 Luty 2010 Napisano 21 Luty 2010 A nie :) nie skoczyło mi nic .. dziękuję za wyjaśnienie :) Czasami w internecie jest tak, że łatwo opacznie zrozumieć czyjąś wypowiedź. Tym razem padło na Ciebie :] Napisałeś : "rig masakrycznie dobry, nawet jak na Mayke a juz rozne cudenka widzialem" ... a ja zrozumiałem to, że jesteś zdziwiony, że taki rig da się w Mayi pocisnąć. No ale rozumiem, że w odniesieniu do innych rzeczy, które widziałeś. Widocznie jeszcze za mało .. HAHA :D pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi