Napisano 17 Luty 201015 l Na łamach serwisu CGSociety pojawił się artykuł opisujący kulisy powstawania pewnego animowanego filmu szwedzkiego studia Meindbender. Twórcy dzielą się wiedzą dotyczącą problemów z jakimi się spotkali, dzielą się również informacjami związanymi z nadawaniem postaciom plastelinowego wyglądu i wykorzystaniu w tym celu Maxwell Rendera. Więcej: http://features.cgsociety.org/story_custom.php?story_id=5493
Napisano 17 Luty 201015 l Mega pozytywne animacje :) PS: Tutaj możecie zobaczyć rig tych czerwonych cośów vimeo.com/9519180
Napisano 17 Luty 201015 l Buzia mnie się rozdziawiła jak tej plastelince po zobaczeniu tego riga. Przypuszczałem że to raczej 2 albo więcej osobnych modeli, podkładanych z klatki na klatkę.
Napisano 18 Luty 201015 l Już od czasu gdy filmik z królikiem pojawił się na CGTalku (a było to już dawno temu) jest to jedno z moich ulubionych studiów animacji na tym globie :) MIAZGA
Napisano 18 Luty 201015 l rig masakrycznie dobry, nawet jak na Mayke a juz rozne cudenka widzialem :D
Napisano 18 Luty 201015 l Co to znaczy vikingu "nawet jak na Mayke" ... to znaczy, że da się gdzieś robić lepsze rigi niż w Mayi? :) Pomijając internal software ILM'u czy Marionette Pixara oczywiście :D
Napisano 18 Luty 201015 l No zarządzili tym rigiem. Szacun jest ogromny. Fajne jak robi z ryja tutke to sie zmieniają kontrolki.
Napisano 18 Luty 201015 l W sumie to w ogromnej mierze setup machine dla Mayi jak napisali w wywiadzie. Więc też szacun dla autorów maszyny - to dopiero wymiatający wymiot :D
Napisano 18 Luty 201015 l Wypiąłem sie troche z majki i nawet nie wiedziałem, że takie cudo powstało. Dobre to. Ileś lat temu próbwałem osiągnąć podobny efekt w maksie ale sie wyłożyłem, a tu zrobione to jest perfekcyjnie.
Napisano 18 Luty 201015 l Co to znaczy vikingu "nawet jak na Mayke" ... to znaczy, że da się gdzieś robić lepsze rigi niż w Mayi? :) Pomijając internal software ILM'u czy Marionette Pixara oczywiście :D cos ci chyba cukier skoczyl :D nawet jak na Mayke, bo w mayce mozna robic dowolnie skomplikowane rigi ktore o dziwo dzialaja... wiec masakrycznie dobry nawet jak na inne dobre rigi z mayki
Napisano 21 Luty 201015 l A nie :) nie skoczyło mi nic .. dziękuję za wyjaśnienie :) Czasami w internecie jest tak, że łatwo opacznie zrozumieć czyjąś wypowiedź. Tym razem padło na Ciebie :] Napisałeś : "rig masakrycznie dobry, nawet jak na Mayke a juz rozne cudenka widzialem" ... a ja zrozumiałem to, że jesteś zdziwiony, że taki rig da się w Mayi pocisnąć. No ale rozumiem, że w odniesieniu do innych rzeczy, które widziałeś. Widocznie jeszcze za mało .. HAHA :D pozdrawiam