Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Na łamach serwisu CGSociety pojawił się artykuł opisujący kulisy powstawania pewnego animowanego filmu szwedzkiego studia Meindbender. Twórcy dzielą się wiedzą dotyczącą problemów z jakimi się spotkali, dzielą się również informacjami związanymi z nadawaniem postaciom plastelinowego wyglądu i wykorzystaniu w tym celu Maxwell Rendera.

Więcej: http://features.cgsociety.org/story_custom.php?story_id=5493

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Buzia mnie się rozdziawiła jak tej plastelince po zobaczeniu tego riga. Przypuszczałem że to raczej 2 albo więcej osobnych modeli, podkładanych z klatki na klatkę.

Napisano

Już od czasu gdy filmik z królikiem pojawił się na CGTalku (a było to już dawno temu) jest to jedno z moich ulubionych studiów animacji na tym globie :) MIAZGA

Napisano

rig masakrycznie dobry, nawet jak na Mayke a juz rozne cudenka widzialem :D

Napisano

Co to znaczy vikingu "nawet jak na Mayke" ... to znaczy, że da się gdzieś robić lepsze rigi niż w Mayi? :) Pomijając internal software ILM'u czy Marionette Pixara oczywiście :D

Napisano

No zarządzili tym rigiem. Szacun jest ogromny. Fajne jak robi z ryja tutke to sie zmieniają kontrolki.

Napisano

W sumie to w ogromnej mierze setup machine dla Mayi jak napisali w wywiadzie. Więc też szacun dla autorów maszyny - to dopiero wymiatający wymiot :D

Napisano

Wypiąłem sie troche z majki i nawet nie wiedziałem, że takie cudo powstało. Dobre to.

Ileś lat temu próbwałem osiągnąć podobny efekt w maksie ale sie wyłożyłem, a tu zrobione to jest perfekcyjnie.

Napisano
Co to znaczy vikingu "nawet jak na Mayke" ... to znaczy, że da się gdzieś robić lepsze rigi niż w Mayi? :) Pomijając internal software ILM'u czy Marionette Pixara oczywiście :D

cos ci chyba cukier skoczyl :D

nawet jak na Mayke, bo w mayce mozna robic dowolnie skomplikowane rigi ktore o dziwo dzialaja... wiec masakrycznie dobry nawet jak na inne dobre rigi z mayki

Napisano

A nie :) nie skoczyło mi nic .. dziękuję za wyjaśnienie :) Czasami w internecie jest tak, że łatwo opacznie zrozumieć czyjąś wypowiedź. Tym razem padło na Ciebie :]

Napisałeś : "rig masakrycznie dobry, nawet jak na Mayke a juz rozne cudenka widzialem" ... a ja zrozumiałem to, że jesteś zdziwiony, że taki rig da się w Mayi pocisnąć. No ale rozumiem, że w odniesieniu do innych rzeczy, które widziałeś. Widocznie jeszcze za mało .. HAHA :D pozdrawiam