Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Hej!

Mam do zaprezentowania trzy wizualizacje: parapetów, schodów i kominków. Zostały one stworzone pod www, a dokładnie pod system wymiany elementów. Jest to mój pierwszy tego typu twór. Wiele się na nim nauczyłem i mniej/więcej wiem jakie błędy popełniłem, lecz mam nadzieje, że nie są one zbyt rażące. Graficznie nie porażają lecz docelowe wykorzystanie tego wymagało takiej prezentacji. Poniżej bezpośrednie linki do systemów i parę screenów.

Soft: 3Ds MAX, Vray

window01.jpg

window02.jpg

stairs.jpg

stairs02.jpg

fireplace01.jpg

fireplace02.jpg

fireplace02.jpg

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ogólnie słabo. Nie czuć materiałów, skala i tilowanie tekstur razi. To małe elementy i tekstury powinny być tu najmocniejszą stroną. Dopracuj światła, shadery i zmień pewne elementy architektury.

Napisano
  • Autor
  Tores napisał:
Ogólnie słabo. Nie czuć materiałów, skala i tilowanie tekstur razi. To małe elementy i tekstury powinny być tu najmocniejszą stroną. Dopracuj światła, shadery i zmień pewne elementy architektury.

Co do tillowania masz rację, spaprałem kwestię. Oświetlenie jest natomiast takie a nie inne z uwagi na to, iż elementy się wymieniają i nie mogą "rzutować" za bardzo na siebie. Klient chciał jak najbardziej... hm jak to powiedzieć... "uzyskać czyste tekstury" bez za dużej ilości cieni i refleksów tak by "dobrze prezentowały produkt" - mowa głównie o marmurach. Jeżeli idzie o elementy architektury to sceny miałem narzucone tak samo jak położenie kamery.

pozdro :)

Napisano

No i parapety wyszły jak z taniego matowego plastiku. Mnie to nie zachęca do kupna czegoś takiego i lepiej prezentowałoby się zdjęcie takiego kamienia. Takie moje zdanie.

Napisano
  • Autor
  Tores napisał:
No i parapety wyszły jak z taniego matowego plastiku. Mnie to nie zachęca do kupna czegoś takiego i lepiej prezentowałoby się zdjęcie takiego kamienia. Takie moje zdanie.

W przyszłości postaram się to naprawić :)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.