Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej!

Mam do zaprezentowania trzy wizualizacje: parapetów, schodów i kominków. Zostały one stworzone pod www, a dokładnie pod system wymiany elementów. Jest to mój pierwszy tego typu twór. Wiele się na nim nauczyłem i mniej/więcej wiem jakie błędy popełniłem, lecz mam nadzieje, że nie są one zbyt rażące. Graficznie nie porażają lecz docelowe wykorzystanie tego wymagało takiej prezentacji. Poniżej bezpośrednie linki do systemów i parę screenów.

Soft: 3Ds MAX, Vray

window01.jpg

window02.jpg

stairs.jpg

stairs02.jpg

fireplace01.jpg

fireplace02.jpg

fireplace02.jpg

• Odpowiedzi 4
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

Ogólnie słabo. Nie czuć materiałów, skala i tilowanie tekstur razi. To małe elementy i tekstury powinny być tu najmocniejszą stroną. Dopracuj światła, shadery i zmień pewne elementy architektury.

Napisano
Ogólnie słabo. Nie czuć materiałów, skala i tilowanie tekstur razi. To małe elementy i tekstury powinny być tu najmocniejszą stroną. Dopracuj światła, shadery i zmień pewne elementy architektury.

Co do tillowania masz rację, spaprałem kwestię. Oświetlenie jest natomiast takie a nie inne z uwagi na to, iż elementy się wymieniają i nie mogą "rzutować" za bardzo na siebie. Klient chciał jak najbardziej... hm jak to powiedzieć... "uzyskać czyste tekstury" bez za dużej ilości cieni i refleksów tak by "dobrze prezentowały produkt" - mowa głównie o marmurach. Jeżeli idzie o elementy architektury to sceny miałem narzucone tak samo jak położenie kamery.

pozdro :)

Napisano

No i parapety wyszły jak z taniego matowego plastiku. Mnie to nie zachęca do kupna czegoś takiego i lepiej prezentowałoby się zdjęcie takiego kamienia. Takie moje zdanie.

Napisano
No i parapety wyszły jak z taniego matowego plastiku. Mnie to nie zachęca do kupna czegoś takiego i lepiej prezentowałoby się zdjęcie takiego kamienia. Takie moje zdanie.

W przyszłości postaram się to naprawić :)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności