Weapon Of Choice Napisano 17 Luty 2010 Napisano 17 Luty 2010 Hej! Mam do zaprezentowania trzy wizualizacje: parapetów, schodów i kominków. Zostały one stworzone pod www, a dokładnie pod system wymiany elementów. Jest to mój pierwszy tego typu twór. Wiele się na nim nauczyłem i mniej/więcej wiem jakie błędy popełniłem, lecz mam nadzieje, że nie są one zbyt rażące. Graficznie nie porażają lecz docelowe wykorzystanie tego wymagało takiej prezentacji. Poniżej bezpośrednie linki do systemów i parę screenów. Window sills Stairs Fireplace Soft: 3Ds MAX, Vray
Tores Napisano 18 Luty 2010 Napisano 18 Luty 2010 Ogólnie słabo. Nie czuć materiałów, skala i tilowanie tekstur razi. To małe elementy i tekstury powinny być tu najmocniejszą stroną. Dopracuj światła, shadery i zmień pewne elementy architektury.
Weapon Of Choice Napisano 18 Luty 2010 Autor Napisano 18 Luty 2010 Ogólnie słabo. Nie czuć materiałów, skala i tilowanie tekstur razi. To małe elementy i tekstury powinny być tu najmocniejszą stroną. Dopracuj światła, shadery i zmień pewne elementy architektury. Co do tillowania masz rację, spaprałem kwestię. Oświetlenie jest natomiast takie a nie inne z uwagi na to, iż elementy się wymieniają i nie mogą "rzutować" za bardzo na siebie. Klient chciał jak najbardziej... hm jak to powiedzieć... "uzyskać czyste tekstury" bez za dużej ilości cieni i refleksów tak by "dobrze prezentowały produkt" - mowa głównie o marmurach. Jeżeli idzie o elementy architektury to sceny miałem narzucone tak samo jak położenie kamery. pozdro :)
Tores Napisano 18 Luty 2010 Napisano 18 Luty 2010 No i parapety wyszły jak z taniego matowego plastiku. Mnie to nie zachęca do kupna czegoś takiego i lepiej prezentowałoby się zdjęcie takiego kamienia. Takie moje zdanie.
Weapon Of Choice Napisano 18 Luty 2010 Autor Napisano 18 Luty 2010 No i parapety wyszły jak z taniego matowego plastiku. Mnie to nie zachęca do kupna czegoś takiego i lepiej prezentowałoby się zdjęcie takiego kamienia. Takie moje zdanie. W przyszłości postaram się to naprawić :)
Rekomendowane odpowiedzi