Skocz do zawartości

wip 2D: ryba

Maciek_

Rekomendowane odpowiedzi

No więc na początek powiem, że jestem tutaj nowy, mam nadzieję, że w dobrym miejscu tworzę wątek. Chciałbym, żebyście powiedzieli co jest dobrze, a co nie tak, co poprawić, żeby było lepiej

UBPlanet-1266590586-U10535.jpg.

• Odpowiedzi 3
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Witamy na forum. Radzę wspierać się jakąś referencją podczas pracy, by dobrze rozmieścić oświetlenie. Na pewno potrzeba tu trochę koloru. Do tego trzeba wszystkie obiekty wraz z otoczeniem zintegrować, by tworzyło to realistyczną sieć powiązań. Na tym etapie pracy nie ma chyba co mówić, poczekamy na więcej :).

pozdrawiam

Ok :) ale co to znaczy, że trzeba zintegrować obiekty z otoczeniem? Chodzi o to, by ryba nie była taka "wycięta" z tła? Co do referencji..wspomagałem się zdjęciem ryby, ale polegało to na tym, że jak malowałem w PS'ie to co jakiś czas zwijałem go i patrzyłem przez chwilę na zdjęcie po czym powracałem do malowania, tyle że rybe malowałem trochę inaczej. Ale czy takie coś da się nazwać referencją? Bo nie wiem co dokładnie ten termin oznacza.

Tak, odpowiedziałeś na swoje pytania. Chodzi o to, by wszystko miało powiązania np. światło odbite od dna uderza w dolną część ciała ryby itp. a referencją można nazwać obiekt (zdjęcie, postać itp.) który służy ci za pomoc, że tak powiem.

pozdrawiam