trosiek Napisano 23 Luty 2010 Napisano 23 Luty 2010 (edytowane) Dłubie tak sobie w wolnym czasie nowe Audi a5 sportback. Nie mam za wiele czasu na modelowanie dlatego wolno idzie niestety :/ Może ten wątek mnie zmobilizuje do szybszej pracy. Jest jeszcze parę błędów do poprawienia, ale wszystko na spokojnie się wyklepie:) screeny i siatka przed ms: Edytowane 26 Luty 2010 przez trosiek
NV Napisano 23 Luty 2010 Napisano 23 Luty 2010 te ostre przejścia robisz smooth group'ami ? Co dalej zagęszczasz siate i tniesz resztę detalu czy jak ? Bo póki co robisz podobnie jak ja a dwa razy szybciej i lepiej :D
trosiek Napisano 23 Luty 2010 Autor Napisano 23 Luty 2010 te 2 screeny na górze to już dawno po msie i tam chamfery już są ;)
Pawel Lipka Napisano 23 Luty 2010 Napisano 23 Luty 2010 Trosiek: masz fajna sygnaturke...zainspiruj sie nia i wez ten model jakos fajnie zaprezentuj. Niech nie bedzie to 2349 audi w tym tygodniu, ktore wyglada tak samo. Jedziesz dobrze, troche inwencji i swiat oszaleje, dziewczyny sie pojawia i bedzie milo.
Berger Napisano 24 Luty 2010 Napisano 24 Luty 2010 trosiek: nie wiem tylko po co wycianałeś otwory na światła, gdybyś je zostawił robienie potem klosza czy osłony było by o niebo szybsze i prostsze.
trosiek Napisano 24 Luty 2010 Autor Napisano 24 Luty 2010 racja. zaczynam dostrzegać wady tego co zrobiłem :/ pierwszy model tą metodą dlatego tak wyszło
M4rcus Napisano 24 Luty 2010 Napisano 24 Luty 2010 eh, chyba tylko ja zostalem ktory modeluje po staremu:P bez smothing groupsow, edge crease czy siatki mid poly :(
NV Napisano 24 Luty 2010 Napisano 24 Luty 2010 M4rcus: Nie wazne jak ! wazne aby był efekt :) Mi nie wychodzi to się uczę nowej metody :D
latos Napisano 27 Luty 2010 Napisano 27 Luty 2010 Bardzo ładnie Ci idzie. Widać ,że dbasz o każdy szczegół.
FF Napisano 27 Luty 2010 Napisano 27 Luty 2010 No ładnie to wygląda. A modelowanie wszystkiego od razu to jest przeszłość, ta metoda daje lepsze efekty w krótszym czasie. Chociaż stosuje się ja też żeby klosze ładnie pasowały a ty je wyciąłeś:P
M4rcus Napisano 27 Luty 2010 Napisano 27 Luty 2010 dopasowane gotowe klosze sa dla slabych XD niezle Trosiek, bylebys trzymal tak poziom przez caly model:)
Rekomendowane odpowiedzi