Damienza Napisano 25 Luty 2010 Napisano 25 Luty 2010 mam problem z wyrenderwowaniem sceny w mentalu. Jak włączam maya batch to renderuje mi tylko jedna klatkę, dochodzi do 100% i zatrzymuje się (zurzycie procesora spada wtedy do okolo 50%) Wie ktoś co może być tego przyczyną? Z góry dzieki.
Damienza Napisano 25 Luty 2010 Autor Napisano 25 Luty 2010 dodam, że ustawiłem klatki od 1-1000 i dzieje się tak tylko w mentalu, w maya software normalnie renderuje.
beny Napisano 25 Luty 2010 Napisano 25 Luty 2010 Przyczyn moze byc kilkanascie, musisz sprecyzowac ustawienia sceny: 1. Co zawiera scena? (dynamikę, skinowanie, cache, fluidy) 2. Jakie ustawienia renderingu? (Sample, FG, GI, Motion Blur, rozdziałka itd) 3. Wersja maya ... ogólnie najlepiej jakbys podeslal scene.
Damienza Napisano 25 Luty 2010 Autor Napisano 25 Luty 2010 scena ma ustawione sun&sky light, FG,GI, rozdzielczosc:720x576, bez MB, sample 0:2, zawiera tylko duzo obiektów z podpietymi LoD'ami (ogolnie wszystko ok.230 mb). Jak wylaczam, FG i GI, zmniejszam sample i zmniejszam rozdzielczosc na 320 to bez zmian ;/
Damienza Napisano 25 Luty 2010 Autor Napisano 25 Luty 2010 (edytowane) narazie doszedłem do tego, że jak usunę klucze z timeline'a to wszystko mi się renderuje, Wie ktoś czym to może być spowodowane? Edytowane 25 Luty 2010 przez Damienza
Damienza Napisano 22 Marzec 2010 Autor Napisano 22 Marzec 2010 już to jakoś rozwiązałem. Trzeba było sporo zoptymalizować scene bo było w niej ponad 10 tys. małych obiektów i podczas renderowania w cmd długo przeliczało "DAG node". Do dzisiaj nie wiem czemu tak sie długo renderowało wcześniej renderowałem inną scene z tyloma obiektami i jakoś dużo szybciej szło.
Rekomendowane odpowiedzi