Kalim150 Napisano 25 Luty 2010 Share Napisano 25 Luty 2010 Witam was ;) Zastanawiam się gdzie jest opcja do łączenia pojedynczych obiektów. Chciałbym połączyć kilka obiektów w jeden , żeby przy exporcie do innego programu, całość nie rozwalał mi się na pojedyncze kawałki. A więc jak nazywa się ta opcja i gdzie mogę ją znaleźć? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
styczeń Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Człowieku to jest forum dla grafików (w większości) poszukaj w googlach jakiegoś dla jasnowidzów to może uzyskasz odpowiedź. Programów do 3d jest tyle że jakbym miał napisać pomoc do każdego zapchałbym bazę danych. Z resztą jest to tak proste pytanie że niezależnie od programu znajdziesz odpowiedź w manualu. Naucz się samodzielności, szybciej znalazłbyś sam odpowiedź niż ktoś odpisze tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 po convercie do editable poly/editpoly W zakładce edit geometry, funkcja attach, i klikasz na obiekty które chcesz połączyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalim150 Napisano 26 Luty 2010 Autor Share Napisano 26 Luty 2010 W sumie sam na to wpadłem, przed wejściem na forum... Może już byłem zmęczony. ;) Ale i tak dzięki za odpowiedź. Kolego Styczeń. Nie ma się co bulwersować. Sam nie siedzę tak dużo w 3Ds'ie. W sumie też dla mnie jest to program pomocniczy, który jest dodatkiem do innych programów. Dla tego nie mam wszystkich opcji wstukanych do pamięci jak amen w pacierzu. Ale i tak dziękuje za uczynność ludzi na tym forum ;) (Nawet jeżeli jest czasem wymuszona) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość djdavemix Napisano 23 Kwiecień 2010 Share Napisano 23 Kwiecień 2010 Takich kolegów jak "xyz" jest cała masa... poszukaj w google :) najprostsza odpowiedź... Sam jestem ciekaw jeżeli główny obiekt zawiera powiedzmy 20 oddzielnych elementów tworzących całość i podczas choćby przesuwania, zapisywania sie nie "rozpadł". Attach służy do łączenia obiektów - można im przypisać te same właściwości, lub właściwości (kolory) sceny itp. Na uwagę zasługuje również tworzenie grup - obiekty przynależne do jednej grupy zachowują się tak jakby były jednym scalonym obiektem bez utraty właściwości (do edycji używamy open a następnie close group).Zaletą grupy jest to, że każdy obiekt w bardzo szybkim czasie może zostać wyodrębniony i wykorzystany w innym projekcie itp. I ostatnie: na pasku: Main Toolbar jest okienko "Create selection" - po zaznaczeniu obiektów wpisujemy nazwę Po wybraniu nazwy obiekty zawsze będą zachowywały się jak scalone (coś w stylu group). To moje spostrzeżenia po 2 tyg. używania Maxa. Przepraszam za nieścisłości jeśli występują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi