oggy1989 Napisano 28 Luty 2010 Napisano 28 Luty 2010 Witam Oglądając sobie filmy na YT natrafiłem na bardzo ciekawie wykonaną animacje: i teraz zastanawiam się jaki program był użyty do stworzenia tej animacji. Pozdrawiam Oggy
oggy1989 Napisano 2 Marzec 2010 Autor Napisano 2 Marzec 2010 Macromedia Flash powiadasz hmm... czytaj każda klatka jest rysowana oddzielnie ?? domyślam się, ze autor zaopatrzył się w tablet -.- dlatego mu to tak sprawnie idzie... chociaż z drugiej strony to mnóstwo czasu pochlania zrobienie takiej animacji... co do dźwięku to domyślam się, że albo AudaCity albo jakiś inny program tego typu... może ktoś ma jeszcze jakieś typy jaki to może być program ??
aknochaco Napisano 11 Marzec 2010 Napisano 11 Marzec 2010 Ale tam przeciez nie musisz rysowac kazdej klatki oddzielnie, zrobil sobie zapewne postac i dodatkowe elementy i to wszystko animowal ;) nie wiem jak to jest dokladnie w flashu ale tak na moje oko to tak wyglada. Zauważ że postac jest caly czas taka sama i tylko sie animuje a jakby rysowal kazda klatke tabletem to by bylo widac ze postac sie zmienia :) tak wedlug mnie :)
OZBORN Napisano 14 Marzec 2010 Napisano 14 Marzec 2010 ne ne ne... Jest taka opcja w Flashu "Motion Tween" która automatycznie rysuje klatki..wystarczy dobrze poustawiać opcje.. i w jakich klatkach ma sie poruszyć dany obiekt a Flash wykona to automatycznie. Rysowanie klatki po klatce by zajęło wieki ;)
oggy1989 Napisano 15 Marzec 2010 Autor Napisano 15 Marzec 2010 ne ne ne... Jest taka opcja w Flashu "Motion Tween" która automatycznie rysuje klatki..wystarczy dobrze poustawiać opcje.. i w jakich klatkach ma sie poruszyć dany obiekt a Flash wykona to automatycznie. Rysowanie klatki po klatce by zajęło wieki ;) ooo zainteresowałeś mnie tą funkcją :) może są do tego jakieś poradniki ??
Nezumi Napisano 15 Marzec 2010 Napisano 15 Marzec 2010 Macromedia? Od wersji CS3 zdaje sie to juz jest Adobe Flash ;) Zobacz sobie "Walc z Bashirem" - pelnometrazowa animacja rowniez zrobiona w lwiej czesci przy uzyciu Flasha
Rekomendowane odpowiedzi