cieply Napisano 28 Luty 2010 Napisano 28 Luty 2010 (edytowane) Hej, nie mam zielonego pojęcia jak może się nazywać taki rodzaj teksturowania, chciałbym żebyście mi przybliżyli jak takie coś może powstać: pozdrawiam Edytowane 28 Luty 2010 przez cieply
cucsoniuss Napisano 28 Luty 2010 Napisano 28 Luty 2010 w tym przypadku to jpg wstawiony jako tło. Zeby robić takie rzeczy lepiej poczytaj o HDRI.
cieply Napisano 5 Marzec 2010 Autor Napisano 5 Marzec 2010 no tak, a co dokładnie trzeba poczytać o hdri? tło to wiem jak zrobić, ale chodzi mi o to że ten samochód stoi na tej drodze i jest piękne zgranie podłoża z plenerem...
kotisded Napisano 5 Marzec 2010 Napisano 5 Marzec 2010 np to. http://www.forum3d.pl/f3dwork.php?md=sa&idd=3&id=14
Simple_man Napisano 5 Marzec 2010 Napisano 5 Marzec 2010 ej ludzie nie tego dotyczy pytanie. Fakt poczytaj o HDRI ale tutaj chodzi o mate/shadow taki material w maxie sobie jest. I on przepuszcza tlo i dzieki niemu na tle pojawia sie cienie twojego obiektu. O tym poczytaj. Przycisk F1 sie klania, czemu ludzie go nie uzywaja tylko odrazu na forum :/ ?
Rekomendowane odpowiedzi