miras Napisano 1 Marzec 2010 Napisano 1 Marzec 2010 Jeżeli ktoś ma coś takiego używanego najlepiej to zapraszam, bo chyba zwariuję za chwile jak nie przestaną wyć te intelowskie...:(
selim Napisano 1 Marzec 2010 Napisano 1 Marzec 2010 Uzywam intelowskiego chlodzenia STS100C i jest calkiem ok. Dobrze masz je podlaczone? Moze regulacja wydajnosci wariuje?
miras Napisano 2 Marzec 2010 Autor Napisano 2 Marzec 2010 Może, bo mam wrażenie że ostatnio zaczęły wariować, ale może też po prostu się zużyły. Sprawdzę jeszcze kabelki. Swoją drogą te STS100C wyglądają zacnie, ale one chyba są tylko do LGA 1336, nie znalazłem wersji LGA771. Z najtańszych pozostają mi Thermalright HR-01 -X po 200 sztuka :(
Traitor Napisano 2 Marzec 2010 Napisano 2 Marzec 2010 Jezeli mozna, podlacze sie pod wątek. Znacie jakies coolery ktore kreca sie ze stala predkoscia nie powodujac co chwile hustawki obrotow wirnika? Na wysokich obrotach dosyc mocno to slychac i zaczyna byc denerwujace. Cos cichego, z jednakowa predkoscia obrotow.
NV Napisano 2 Marzec 2010 Napisano 2 Marzec 2010 wystarczy ustawić im na sztywno obroty w biosie a jeśli to nie wykonalne to podpiąć tylko pod zasilanie z molexa na 5 , 7 lub 12V , im mniejsze napięcie tym ciszej. Teraz prawie każdy wentylator ma system aut. kontroli obrotów, wystarczy że jego maksymalne są małe albo jest zwyczajnie na dobrych łożyskach. ;)
miras Napisano 7 Marzec 2010 Autor Napisano 7 Marzec 2010 No i przestało wyć, nie sprawdzałem kabelków, po prostu włączyłem kompa i jest cicho, coś się musiało rozregulować w kontroli prędkości wiatraków. Podociskałem wtyczki i mam nadzieję, że się nie zmieni na gorsze.
Predator Napisano 7 Marzec 2010 Napisano 7 Marzec 2010 (edytowane) moze siadl potencjometr albo cos z czujnikami? Edytowane 7 Marzec 2010 przez Predator
Rekomendowane odpowiedzi