Szantak Napisano 2 Maj 2004 Share Napisano 2 Maj 2004 Zacząłem robic dinozaura... jak oceniacie na wstępie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedrush Napisano 2 Maj 2004 Share Napisano 2 Maj 2004 zawsze zaczynasz od tekstur ? bo to nie jest najlepsze rozwiazanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 2 Maj 2004 Share Napisano 2 Maj 2004 coś jakby zly temat ale jakby nie do konca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 2 Maj 2004 Share Napisano 2 Maj 2004 nawet ładnie to wyglada popracujesz i bedzie git :) tylko te sphery zamiast oczu :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebor Napisano 2 Maj 2004 Share Napisano 2 Maj 2004 hmmm teraz wygląda jak pomalowana rzeźba z kaminia :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 2 Maj 2004 Share Napisano 2 Maj 2004 czlowieku popraw ten temat niezauwazyles ze wszystkie inne tematy sa inne niz twoj.....przeczytaj regolamin..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szantak Napisano 3 Maj 2004 Autor Share Napisano 3 Maj 2004 uuu... faktycznie ;) Juz poprawiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalwiX Napisano 3 Maj 2004 Share Napisano 3 Maj 2004 Te oczy takie za bardzo koliste, ogon za prosty, szczęka za bardzo zwężona i od kiedy to dinoazaury mają takie dziwne kolory ;) (czerwony pysk!), język też niestarannie wykonany (brakuje wcięcia i bumpa bys nałożył). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empik Napisano 3 Maj 2004 Share Napisano 3 Maj 2004 nono fajni esie zapowiada ale chyba nie zostawisz go szczebatego co nie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szantak Napisano 3 Maj 2004 Autor Share Napisano 3 Maj 2004 Dodałem ząbki. Wbrew pozorom nie zaczynałem gadziny od finałowej textury, tylko zrobiłem sobie taki ogólny kolorek, żeby ładniej wyglądało podczas pracy :) Jest mi w ten sposób łatwiej zobaczyć co można załatwić bumpem, a co trzeba modelować. Np. łuski na nogach raczej nie przejdą... ;) Co do koloru głowy dinusia - a dlaczego nie czerwona? Skoro dzisiejsze gady mogą być pomarańczowe w fioletowe paski (patrz kameleon i inne jaszczurki), to myślę że dinozaury równierz. Może faktycznie czerwony nie jest maskującym kolorem... zastanowię się nad moro ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalwiX Napisano 3 Maj 2004 Share Napisano 3 Maj 2004 Bez meshsmootha? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szantak Napisano 3 Maj 2004 Autor Share Napisano 3 Maj 2004 profil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szantak Napisano 3 Maj 2004 Autor Share Napisano 3 Maj 2004 ząbki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalwiX Napisano 3 Maj 2004 Share Napisano 3 Maj 2004 szczęka zdecydowanie za wąska ;) i ten ogon \"złam\" lekko :), także udo powinno być grubsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 3 Maj 2004 Share Napisano 3 Maj 2004 Wiec IMHO drogi mieszkancu najwspanialszego miasta Polski: 1. wywazenie postaci. Wyorbaz sobie ze on jest z kamienia i go tak stawiasz. Stanalby na nogach ? Chyba nie. Wiec musisz przesunac srodek ciezkosci 2. Bardzo latwo mozesz zmienic mu polozenie rak zeby nie byly takie sztywne bo teraz troch dziwnie to wyglada 3. Nogi sa troszke za proste i nie stoi tak ladnie na ziemi Zajrzyj na maila cos tam masz ode mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orion Napisano 3 Maj 2004 Share Napisano 3 Maj 2004 Co on ma w gębie ?? zupe ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 3 Maj 2004 Share Napisano 3 Maj 2004 oczy ma fajne ale daj szaroczarne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalwiX Napisano 3 Maj 2004 Share Napisano 3 Maj 2004 I trochę na środek źrenice :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gollum Napisano 3 Maj 2004 Share Napisano 3 Maj 2004 Mięśnie tylnych nóg, na Thora to byli zabójcy, żeby złapać ofiarę musieli szybko biegać!! A ten wygląda jak anorektyk ;) Stawy przednich palców (co się stało z pozostałymi 2??) ?? Nie wiem, może ta pozycja sprawia że tak słabo wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szantak Napisano 16 Maj 2004 Autor Share Napisano 16 Maj 2004 Update :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szantak Napisano 16 Maj 2004 Autor Share Napisano 16 Maj 2004 No. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szantak Napisano 16 Maj 2004 Autor Share Napisano 16 Maj 2004 I jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacu666 Napisano 16 Maj 2004 Share Napisano 16 Maj 2004 Ooo teraz wypas :D az sie przestraszylem :] Edit Ale faktycznie mógłby byc szerszy, a i ta pod szyją fałdka tak dziwnie wygląda, popraw:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 16 Maj 2004 Share Napisano 16 Maj 2004 Rendek wyżej, lepszy. :-) Teraz już fajniutko wygląda. Ale mam nadzieję, że jeszcze nie kończysz. ;) Co do tej drugiej pozycji, takiej obronnej, to bym miała wątpliwości czy jest lepsza. Update: O, wrzuciłeś jeszcze trzeciego rendera. :D I najlepszego. Ale na skóra na gardziołku do mnie \'nie przemawia\'. ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacu666 Napisano 16 Maj 2004 Share Napisano 16 Maj 2004 Aha ale skoro to Raptor (lub nawet podobny) to wygnij mu palca wewnętrznego u nogi do góry, bo bodajze większosc z tego gatunku tak miala, a poza tym bedzie to swietnie wyglądac :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalwiX Napisano 17 Maj 2004 Share Napisano 17 Maj 2004 Dolny segment nogi powinien być trochę węższy, tak jak mówi Gacu powinien mieć \"straszny szpon\" tak jak deinonych i łapki trochę skrócić. PS: Trochę znam się na tych dinkach, to moja stara pasja ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gollum Napisano 17 Maj 2004 Share Napisano 17 Maj 2004 Ulala, biore się do roboty, bo widze, że konkurencja nie śpi :), środkowy render z ostatniego updat\'u, the best imho, jak by zaraz miał się żucićdo atkau. No bardzo ładnie, ale... (zawsze musi być :)) : -klatka piersiowa i szyja, takie trochę dziwne. -O tylnych nogach już pisałem -ten róż trochę nie pasuje na pysku. Ale i tak jest wypas pozdro Gollum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacu666 Napisano 17 Maj 2004 Share Napisano 17 Maj 2004 Ten róż to jakby dinuś kupe robił a nie mógł ;) Jeszcze troche poprawek i mozesz kręcić Jurassic Park X :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebor Napisano 17 Maj 2004 Share Napisano 17 Maj 2004 nawet nawet :) tylko niech on się troche błyszczy proponuje specular\'a dodać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Maj 2004 Share Napisano 18 Maj 2004 bardzo fajne ale te zeby mi sie nie podoaja:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szantak Napisano 18 Maj 2004 Autor Share Napisano 18 Maj 2004 Jeszcze jedna pozycja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szantak Napisano 18 Maj 2004 Autor Share Napisano 18 Maj 2004 A, to juz dam wszystko... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 18 Maj 2004 Share Napisano 18 Maj 2004 troche rzuca się w oczy słabo zrobiony pysk - policzek wydaje się bardzo cienki, a poza tym wewnątrz nie jest czerwony (czy jakiegoś podobnego koloru), tylko beżowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szantak Napisano 21 Maj 2004 Autor Share Napisano 21 Maj 2004 Hm, zrobilem dinusia - do dopracowania zostaly detale itp. Ale teraz zastanawiam sie w jakiej scenerii mam go usadzic. No to experymentuje :) Powiedzcie co sadzicie oswietlenie - skylight Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szantak Napisano 21 Maj 2004 Autor Share Napisano 21 Maj 2004 Inna scenka - wiem ze trawa jest do d***! - ale juz nie mialem cierpliwosci... Oswietlenie - 3ds max 5 daylight i radiosity. Nie wiem jeszcze czy takie oswietlenie moze wspolpracowac z \"shag: fur\". Probuje, ale jak dotad trawka jest albo czarna albo biala... I jeszcze jedno: Dinusiowi nie renderuja sie oczy!!! Dlaczego??? tzn. przypuszczam ze materialy raytrace nie wspolpracuja z daylight i radiosity - mam racje? Jesli nie - prosze o rade! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szantak Napisano 21 Maj 2004 Autor Share Napisano 21 Maj 2004 jeszcze jeden - nie najezdzajcie na razie na wode i trawe - wiem ze jest \"gupia\" ;) Po prostu odkrylem wczoraj radiosity i \"ucze sie na bledach\" ;) Dalej nie wiem co z okiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 21 Maj 2004 Share Napisano 21 Maj 2004 ta trawa czy trzcina ma zbyt jednolity kolor - przydałaby się jakaś teksturka, a nawet kilka poza tym woda do poprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szantak Napisano 21 Maj 2004 Autor Share Napisano 21 Maj 2004 Hej! Z tym raytracingiem to by sie zgadzalo - jak widac wyzej textury pazurow tez sie nie wyrenderowaly... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 21 Maj 2004 Share Napisano 21 Maj 2004 nie no zdecudowane nie dla gor. Daj jakis las, wiglotne powietrze, komary wielkosci ludzkiej piesci i mase zlowieszczo wygladajacych drzew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi