Napisano 21 Marzec 201014 l Randeruje mentalem. Mam pytanko czy jesli we wszystkich swiatlach w scenie mam ustawienia fotonow w zakladce Indirect illumination ustawione mnualnie (energia i ilosc fotonow) to wtedy ustawienia Average GI photons per light nie brane sa pod uwage? Czy to sie moze jakos sumuje? Edytowane 21 Marzec 201014 l przez gonzo71
Napisano 21 Marzec 201014 l Wtedy ta wartość nie jest brana pod uwagę, każde światło ustawiasz sam.... Takiej konfiguracji raczej nie polecam, no ale... kto co lubi...
Napisano 22 Marzec 201014 l ustawienia świateł manualnie... wtedy np. musisz ustawiać manualnie energię fotonów, automatycznie nie musisz bo jest zgodna z multipilerem światła.
Napisano 24 Marzec 201014 l Autor ale zobacz patrzac z drugiej strony. Mam prosta scene MR Skysystem ustawiony, Skyportal w oknie i 3 swiatla sztuczne i robie proby. Zwiekszajac Average GI photon per light okazuje sie, ze zwieksza sie tylko emisja(ilosc) fotonow wyemitowanych przez slonce a tych z portalu i 3 sztucznych swiatel nie, trzebab by je ustawiac manualnie zeby zwiekszala sie ilosc fotonow z nich. Czemu tak to dziala?