Gość Finio Napisano 1 Kwiecień 2010 Share Napisano 1 Kwiecień 2010 Witam, chciałbym abyście skomentowali czy program 3ds max będzie dobrym to rozpoczęcia przygody z grafiką, oraz ewentualne początkowe "projekty" na których się można uczyć, poza tymi które będę robił na podstawie tutoriali ;) na początkowe "projekty", mam na myśli mówiąc wprost, co robić co nie jest trudne a można się czegoś ciekawego nauczyć, jakieś najczęściej stosowane narzędzia, modyfikatory. Przepraszam że możliwe że w złym miejscu umieściłem topic ale nie byłem pewien, gdzie go napisać. Pozdrawiam, Finio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielik93 Napisano 1 Kwiecień 2010 Share Napisano 1 Kwiecień 2010 Jesli sie zabierzesz ostro do pracy to jak najbardziej mozesz od tego zaczynac ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Finio Napisano 1 Kwiecień 2010 Share Napisano 1 Kwiecień 2010 Oczywiście że na poważnie, jak już się mam za coś brać to na poważnie ;)) Liczyłbym na jakieś wskazówki co do tego przedsięwzięcia :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 1 Kwiecień 2010 Share Napisano 1 Kwiecień 2010 Liczyłbym na jakieś wskazówki co do tego przedsięwzięcia :> wlacz program, nacisnij F1, zacznij od pierwszego tutoraiala o podstawach, skoncz na ostatnim. Bedzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dav Napisano 1 Kwiecień 2010 Share Napisano 1 Kwiecień 2010 Takie czytane tutoriale są wg mnie do pupy. Oczywiście jeśli chodzi o takie ukazujące proces tworzenia np. samochodu. Nie widać jak autor "porusza" modelem itd. Proponuję Ci skorzystać z tych programowych tutoriali tylko po to aby dowiedzieć się co nieco o interfejsie, bo resztę najlepiej poznać poprzez wideo-tutoriale. Takie me zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesol Napisano 1 Kwiecień 2010 Share Napisano 1 Kwiecień 2010 a ja osobiście wole tradycyjne tutoriale text + obrazek, dlatego ze "Nie widać jak autor "porusza" modelem itd" :) wiec help jak najbardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victorius55 Napisano 1 Kwiecień 2010 Share Napisano 1 Kwiecień 2010 Jak pomoc dla początkującego to mam pytanie. Mam w formacie .max zapisany model studzienki. Dodałem do niej trawkę i wszystko jest pęknie. Chciałbym dodać teraz jakieś drzewo,które mam już jako osobny model zapisane w osobnym pliku .max. I teraz jako laik pytam: jak "wstawić" to drzewko jako osobny model do innej sceny? Ta informacja byłaby bardzo przydatna ;) Z góry dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotisded Napisano 1 Kwiecień 2010 Share Napisano 1 Kwiecień 2010 zaleznie od wersji programu, masz w file/import/merge, albo file/merge i tym właśnie dodajesz obiekty z innych scen maxa. Radze jak inni nacisnąc f1 i meczyc tutoriale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Finio Napisano 2 Kwiecień 2010 Share Napisano 2 Kwiecień 2010 OK dzięki wszystkim! jak będę miał jakieś problemy to będę pisał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi