Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, chciałbym abyście skomentowali czy program 3ds max będzie dobrym to rozpoczęcia przygody z grafiką, oraz ewentualne początkowe "projekty" na których się można uczyć, poza tymi które będę robił na podstawie tutoriali ;)

na początkowe "projekty", mam na myśli mówiąc wprost, co robić co nie jest trudne a można się czegoś ciekawego nauczyć, jakieś najczęściej stosowane narzędzia, modyfikatory. Przepraszam że możliwe że w złym miejscu umieściłem topic ale nie byłem pewien, gdzie go napisać.

Pozdrawiam,

Finio

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Oczywiście że na poważnie, jak już się mam za coś brać to na poważnie ;))

Liczyłbym na jakieś wskazówki co do tego przedsięwzięcia :>

Napisano
Liczyłbym na jakieś wskazówki co do tego przedsięwzięcia :>

wlacz program, nacisnij F1, zacznij od pierwszego tutoraiala o podstawach, skoncz na ostatnim. Bedzie dobrze.

Napisano

Takie czytane tutoriale są wg mnie do pupy. Oczywiście jeśli chodzi o takie ukazujące proces tworzenia np. samochodu. Nie widać jak autor "porusza" modelem itd. Proponuję Ci skorzystać z tych programowych tutoriali tylko po to aby dowiedzieć się co nieco o interfejsie, bo resztę najlepiej poznać poprzez wideo-tutoriale. Takie me zdanie.

Napisano

a ja osobiście wole tradycyjne tutoriale text + obrazek, dlatego ze "Nie widać jak autor "porusza" modelem itd" :) wiec help jak najbardziej

Napisano

Jak pomoc dla początkującego to mam pytanie. Mam w formacie .max zapisany model studzienki. Dodałem do niej trawkę i wszystko jest pęknie. Chciałbym dodać teraz jakieś drzewo,które mam już jako osobny model zapisane w osobnym pliku .max. I teraz jako laik pytam: jak "wstawić" to drzewko jako osobny model do innej sceny? Ta informacja byłaby bardzo przydatna ;) Z góry dzięki :)

Napisano

zaleznie od wersji programu, masz w file/import/merge, albo file/merge i tym właśnie dodajesz obiekty z innych scen maxa. Radze jak inni nacisnąc f1 i meczyc tutoriale.

Napisano

OK dzięki wszystkim! jak będę miał jakieś problemy to będę pisał :)