Napisano 5 Kwiecie艅 201015 l Wrzucam, bo na pewno ka偶dego 艣wie偶bi, by podzieli膰 si臋 uwagami :) 聽 Poni偶ej linki do layoutu, strona g艂owna i zak艂adka z profilem postaci. Funkcja serwisu - co艣 pomi臋dzy magnum photos (www.magnumphotos.com), a spo艂eczno艣ci膮. 聽 Autorem wybranego logotypu jest Alicja Gapi艅ska (portfolio.olivertwist.pl). Druga wklejona wersja pos艂u偶y do wykonania wersji skr贸conej (Mg). 聽 Jakiekolwiek pytania, sugestie i zjebki mile widziane. 聽 www g艂贸wna: http://www.dontfuckmydog.com/ita2/sajt1.jpg www profil: http://www.dontfuckmydog.com/ita2/sajt2.jpg alt logotyp: http://www.dontfuckmydog.com/ita2/logo2s.jpg
Napisano 5 Kwiecie艅 201015 l ba艂aganik :D brak jakis zdecydowanych linii porzadkujacych layout, no te plamo-napisy pod nazwami sekcji troche nie wiadomo z cyzm to zjesc
Napisano 5 Kwiecie艅 201015 l IMHO jest ca艂kiem fajnie, ale viking te偶 ma racj臋. Alt logo wydaje mi si臋 znacznie lepsze, cho膰 oba nie s膮 charakterystyczne.
Napisano 5 Kwiecie艅 201015 l Autor zapomnia艂em doda膰, ze grafiki s膮 z netu - chyba japonka z digartu, ale nie wiem do konca, bo ci膮gn膮艂em z drugiego projektu (ja i Alicja robilismy jednoczesnie logotyp i projek www, wyszlo tak, ze poszed艂 m贸j projekt i jej logo - moje jest alt logo). Te napisy w tle nazw dzia艂贸w juz wywalilem - artefakty po animacji, ktore widac w screenshoocie. 聽 Co do ba艂aganu, to mam nadzieje, po ostatecznych klepni臋ciach funkcjonalnosci u艂o偶y膰. Nie ja robi艂em logo, wi臋c nie mam jeszcze koncepcji na "z艂oty podzia艂" siatki. Mysle, ze za duzo tego czerwnoego - 'Mg Extras' i 'more' wywale i ew. dam w szarosci. 聽 Na stronie g艂贸wnej galeria rozsypana bedzie we flashu, reszta html/php/ajax. W srodku podobnie pomieszane (czyli np. kalendarz i galeria foto/video bedzie we flashu). 聽 Koncepty takie jak Snap tu Us, most magnetic i Mg Inspired by... (czyli przedstawienie serwisu w copy w 3ciej osobie) sa mojego autorstwa, wiec tez mozecie napisac co myslicie jezeli nie sa zbyt sensowne. Chcialem by pojawi艂y si臋 elementy charakterystycznego dla brandu 偶argonu. Edytowane 5 Kwiecie艅 201015 l przez olaf
Napisano 5 Kwiecie艅 201015 l musisz sie na cos zdecydowac, albo bloki z przerwa, albo ciagle albo bez wypelenienia jak wszystkie 3 kombinacje wystepuja obok siebie to wyglada to nieestetycznie 聽 popatrz tutaj : http://www.kraftrecipes.com/home.aspx 聽 generalna zasada, zeby w poziomie nie mieszac typow blokow, bo wprowadza to zamieszanie, jesli zmieniaja sie w poziomie to wystepuja w grupach i dzieki temu tworza cale obszary tematyczne
Napisano 5 Kwiecie艅 201015 l Autor a m贸wisz o g艂ownej czy podstronie? Podstrona ma by膰 konfigurowalna przez w艂膮sciciela profilu - wi臋c to s膮 osadzone widgety. Nie ma wi臋c 艂atwo, bo mozna sobie je przestawiac dowolnie, w艂膮cza膰 wy艂膮cza膰, powi臋ksza膰 itp. jak w iGoogle. Ale dobrze ze o tym piszesz, popatrze jeszcze na to kilka razy ;) Jezeli masz na mysli g艂own膮 - to tak, jak dostane ostateczny akcept na liste funkcjonalnosci na g艂ownej to troche tam posprz膮tam i po艂膮cz臋 to co ma si臋 艂膮czy膰, zrobie zasad臋 podzia艂u blok贸w i wtedy odnios臋 do podstron. Profil pokazany jako drug ijest taka kwalifikowana form膮 podstrony, w innych uk艂ad ju偶 bede m贸g艂 narzuci膰. 聽 btw. wszystko robione na wektorach we flashu + fotki. 聽 edit: teraz pomyslalem, ze jak w okienkach szarych wrzuce klatki z animacji (g艂贸wna d贸艂 - Motion) bede mogl konsekwentnie wypelnic blok popielem.
Napisano 5 Kwiecie艅 201015 l ja bym ponizej People, Inspired, Motion,People dal duzo mniejsza przerwe, zeby naglowek nie odstawal, ale i jednoczesnie nie sklejal sie z reszta, ale wtedy konsekwentnie w kazdym bloku taka sama
Napisano 5 Kwiecie艅 201015 l Autor true. 艢ci膮gne siatk臋 z logobooku i zobacze jak to wyglada, wrzuce update na dniach.
Napisano 7 Kwiecie艅 201015 l bardzo fajny projekt, fajna estetyka ca艂o艣ci, zapowida ciekawy serwis.. zach臋ca potencjalnych user贸w do resesracji i og贸lnie u偶ywania serwisu.. 聽 CO do logo , siedzia艂em w tym troch臋 i musze przyzna膰 ze porz膮dnie wysz艂o to alt version. Ma taki "nowojorski sznyt" 偶e tak powiem. :) Projektuj膮c logo/logotypy i sprawdzaj膮c ich estetyk臋 i poprawno艣膰 omiatam wzrokiem nie tylko spojrzeniami bezpo艣rednimi a i k膮tem oka oraz z r贸偶nych stron i sp贸jno艣膰, wra偶enie "first look" i estetyka i par臋 innych spraw zaraz wychodz膮 na jaw. Tu u Ciebie jest w tych kwestiach wszystko wporz膮dku :)
Napisano 7 Kwiecie艅 201015 l Autor thx, strona robiona dla pasjonat贸w, b臋da na pewno o ni膮 dbali ;) 聽 Serwis poszed艂 do grafika, 偶eby dopracowa膰 do specyfikacji technicznej podstron臋, front poleci pozniej do ajaxa i away3d (galeria zdj臋膰), wiec bedzie sympatyczny na wej艣ciu. Zapomnia艂em doda膰, 偶e Alicja dobra艂a fonta (Gill Sans), ja bym jak zwykle zrobi艂 zawarto艣膰 w arialu, bo w typo s艂aby jestem. Strone i alt logo robi艂em w systemie zrobione-sprzedane, wi臋c nie spodziewa艂em si臋 ze odpadnie, ale nie przewidzia艂em, ze b臋dzie op贸r przy 艂amanej nazwie. Niestety konwersja na nie艂amane ('magnes' zamiast 'mag nes') nie mia艂a sensu i trzeba by艂o robi膰 od podstaw.
Napisano 7 Kwiecie艅 201015 l serwis zapowiada sie ciekawie, daj zna膰 jak ju偶 ruszy :) Alicja dobra艂a dobre fonty :)
Napisano 7 Kwiecie艅 201015 l projekt bardzo fajny, nie b臋d臋 krytykowa艂, bo to wybiega poza moje kompetencje... ;) ale z nazw膮 troch臋 kiepsko... google wyrzuca magnesy na lod贸wk臋 ;P
Napisano 28 Maj 201015 l Autor pod linkiem co艣 co powstaje jako cz臋艣膰 koncepcji - poniewa偶 pokaz tego ju偶 si臋 odby艂 podczas miesi膮ca fotografii w Krakowie. Co偶 to jest - jest to demoreel sk艂adanego w艂a艣nie przez nas online'owego movie makera. Ca艂a produkcja skupia si臋 na tym, by prezentacj臋 statycznych fotografii z portoflio fotografa przekszta艂ci膰 w co艣 bardziej atrakcyjnego. Materia艂 sk艂adany we flashu, z efekt贸 jakie powstaj膮 do projektu. Za kod p贸ki co odpowiada BizU, pozniej ja albo jeden z freelancer贸w dorobi kilka warstw technicznych. Ja jestem odpowiedzialny za chaos i ci膮g艂膮 zmian臋 za艂o偶e艅. Reszta za produkcj臋. Filmik wyszed艂 ode mnie, ale poniewa偶 zosta艂 ju偶 pokazany, pracujemy nad tym, by w prostym edytorze online fotograf m贸g艂 z kilku ruch贸w zrobi膰 sobie co艣 takiego jak tu: 聽 www.blue-box.com.pl/klienci/magnes/fotokast.zip (mpg w jakiejs duzej rozdzialce chyba 1300x?) 聽 jeden problem, gdzie mi si臋 rozsynchronizowa艂o nie by艂 zamierzony, ale pierwszy raz od chyba 6lat uzywalem A. Premiere i nie bardzo wiedzia艂em czemu mi sekwencja jpeg贸w nie spina w tylu klatkach w ilu powinna. Poprawi膰 nie by艂o kiedy, bo jecha艂em w delegacj臋 dzie艅 p贸藕niej, gdy klient mia艂 prezentacj臋.
Napisano 28 Maj 201015 l fajnie, 偶e wam si臋 to tak rozwija... gratuluj臋 pomys艂u, co prawda jest kilka takich polskich portali, ale chyba takiego poziomu nie reprezentuje... kiedy mo偶na si臋 spoziewa膰 on-line?
Napisano 28 Maj 201015 l Autor beta za 3tygodnie bedzie do testowania przez klienta. Beta portalu ju偶 dzia艂a, ale poniewa偶 ambicje technologiczne klienta by艂y wy偶sze ni偶 rozwi膮zania ajaxowe, cz臋艣膰 rzeczy przenosimy do flasha, wi臋c plan jest odleglejszy - 1wrze艣nia nowy portal. 1sierpnia wewn臋trzne testy w w膮skim gronie profesjonalnych fotograf贸w, by ocenili czy to jest to, wi臋c poziom do kt贸rego b臋d膮 nas por贸wnywa膰 jest do艣膰 wysoki ;) Ale mysle ze bedzie dobrze, teraz startujemy z czyms znaaacznie trudniejszym.
Napisano 6 Czerwiec 201015 l ola-f, 艣liczna robota. W przeciwie艅stwie do vikinga, mnie wydaje si臋 wszystko czyste i uporz膮dkowane. Nie b臋d臋 wypowiada艂 si臋 o kompozycji narz臋dzi, bo to jest przede wszystkim dyktowane przez funkcjonalno艣膰, do kt贸rej w wersji jpgowej nie ma si臋 dost臋pu. 聽 Podoba mi si臋 te偶 logo 艂amane. Jedyne nad czym bym posiedzia艂 to odleg艂o艣ci mi臋dzy znakami, w pierwszej cz臋艣ci "MAG" s膮 o wiele mniejsze ni偶 w "NES". To jest brak konsekwencji, kt贸ry nie pomaga w 艂膮czeniu tych dw贸ch cz臋艣ci, podkre艣laj膮c ich odr臋bno艣膰. No chyba, 偶e taki mia艂e艣 zamys艂. 聽 pozdrawiam!
Napisano 6 Czerwiec 201015 l Autor Dzi臋ki za odpowiedzi. W kwestii logotypu, to nie znajac sie w ogole na typo, pozwolilem sobie zjechac kerning z tego jak zaprojektowal autor fonta i wysz艂o to w ten spos贸b - mi pasowalo, bo gora zrobila si臋 zlana i masywna i przez to bardziej niezale偶na od pe艂nego brzmienia. 聽 Z layoutem jeszcze walczymy, ale jest dobrze, to znaczy lubi臋 nawet ten projekt mimo, ze sie nie wczuwam zwykle w prac臋. Poni偶ej screen do wersji flashowej i do videomakera (mam nadzieje, ze wyglada na prosty w obs艂udze) z kt贸rymi startujemy jak sko艅czymy ma艂膮 rob贸tk臋 dla FOXa (tu nie b臋dzie co pokazywa膰, bo wszystko leci po guideline). 聽 ScreenA ScreenB ScreenB 聽 Mog膮 by膰 nieczytelne, bo to wersje skalowane z HD na prezentacj臋. Z prawej strony portalowe widgety.
Napisano 11 Sierpie艅 201014 l OK. czy ju偶 kt贸ry艣 z tych projekt贸w ruszy艂? :) BO ciekawie si臋 zapowiada艂y
Napisano 11 Sierpie艅 201014 l Autor Og贸lnie klient postanowi艂 przerobi膰 spor膮 cze艣膰 portalu, bo jednak czesc technologii nie spe艂nia艂a jego wizualnych oczekiwa艅 (ajax). Machamy drug膮 wersj臋, przy okazji zrobili艣my lifting ca艂ej grafiki, p贸藕niej poka偶臋 zmiany na screenach.
Napisano 14 Sierpie艅 201014 l szkoda bo ten pomys艂 z animowan膮 galeri膮 z rozmytymi fotkami w tle by艂 b. ciekawy.. mam nadzieje ze to zostanie;)
Napisano 17 Sierpie艅 201014 l Autor Lifting ni dotkn膮艂 mocno strony g艂贸wnej - drobne zmiany, ktore poka偶e pozniej. Ponizej screen z p艂atnej wersji portfolio jaki wczoraj dostal klient razem z linkiem: 聽 na razie nie rusza艂em b艂臋d贸w z polskimi znakami, a samo konto na ktorym testuje jest mocno robocze ;) Pozniej wrzuce wygl膮d portoflio bezp艂atnego, poniewa偶 zosta艂o to mocniej rozdzielone.
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto