slizgi Napisano 4 Maj 2004 Napisano 4 Maj 2004 Wiec witam, od 5 miesiecy siedze w maxie na maxa, ale srednio to malo chcialem zapytac sie, dowiedziec sie sugesti co mam zrobic z mimi pracami zeby byly lepsze (nie sa one skonczone) pozdrawiam ;]
Myszek Napisano 4 Maj 2004 Napisano 4 Maj 2004 z druga raczej nic nie da sie ciekawego zrobic modeling jest kiepski, ale z pierwsza to dodaj jakies textury, i sproboj zrobic walke 2 robotow....
rowr Napisano 4 Maj 2004 Napisano 4 Maj 2004 To drugie jest oteksturowane do konca czy nie bo nie wiem .moim zdaniem W 2 straszny haos panuje nie wiadomo co do czego.Za to pierwszy niby lepsza praca, model tego droida mi sie nawe podoba choc slabo widac.Laser mi nie lezy ,zrobiony poprawnie ale nie pasuje do czarnobialej reszty . moglbys umiescic zuma tego droida i pokazac jego siatke ?
Orion Napisano 4 Maj 2004 Napisano 4 Maj 2004 W pierwszej textury dodaj, w drugiej....hmm.... zapomnij o drugiej :)
slizgi Napisano 4 Maj 2004 Autor Napisano 4 Maj 2004 A tak po za tematem, to to moja pierwsza porzadna pracka w 3ds [niby skonczona] ale moze doradzicie co poprawic :)
slizgi Napisano 4 Maj 2004 Autor Napisano 4 Maj 2004 a siateczka bedzie :p, narazeie nie ma bo nie chec mi sie teraz 3ds wlanczac i rendera robic :P
Dor Napisano 4 Maj 2004 Napisano 4 Maj 2004 Polecam przerobienie tutoriala na http://3dtotal.com/team/Tutorials/leafproject/leaf_1.asp Bardzo fajnie wyjaśnia tworzenie map: Diffusion, bump, specular, translucent, self ilumination i innych przydatnych map które dodają realizmu texturom... Używałeś w drugim obrazku GI?, bo go nie widać... Powodzenia w dalszej pracy
chveti Napisano 4 Maj 2004 Napisano 4 Maj 2004 fayniusio ta 1st a ta \"stara\"pracka jest całkiem wporzo
slizgi Napisano 4 Maj 2004 Autor Napisano 4 Maj 2004 hihi bede pracowal ale faktem jest ze w 3dsie nie przerobilem jeszcze pewnie nawet 100 h:) co do GI to wogole wim co to jest od tygodnia, od 2 mam final rendera [ THX KX ]
Nekro Napisano 5 Maj 2004 Napisano 5 Maj 2004 Nooo slizgi nie spodziewałem się takiego postępu - gratuluje, nowy render maszyny wygląda całkiem ciekawie.
slizgi Napisano 6 Maj 2004 Autor Napisano 6 Maj 2004 THX :) caly czas pracujem nad doskonaleniem swych slabych umiejetnosci w 3ds
MC-Maxim Napisano 6 Maj 2004 Napisano 6 Maj 2004 Jak na poczatek to superowe pracki Slizgi ! :) Pozdrawiam !
Myszek Napisano 6 Maj 2004 Napisano 6 Maj 2004 heheh a moze uzytkownik nie ma dostepu do siatki low poly....
Rekomendowane odpowiedzi