Napisano 10 Kwiecień 201015 l Nie ruszałem tego od ostatniego postu, a tu dziś trza kończyc! Wrzucam co zdążyłem doskrobac ;] rzuty: i jeszcze taka, ekhm, figurka z brązu: miniaturka: I to by było na tyle. Opis? 4 nogi, 2 ręce, współczesny ekwipunek bojowy i umie spac na stojąco :) ************* Nie obiecuję, że to skończę, ale jeśli uda mi się pogodzic to z cwiczeniem Omenowych rewelacji to czemu nie. Będę musiał trochę przestudiowac końską anatomię, ale na razie zapodam szkic. Bez refek i większej wiedzy na temat czworonogów więc wybaczcie na razie błędy. Edytowane 30 Kwiecień 201014 l przez EthicallyChallenged
Napisano 10 Kwiecień 201015 l Autor Ok, kto chce niech się śmieje, ale mnie bardzociągnie w tym kierunku
Napisano 10 Kwiecień 201015 l Autor Wymyśliłem, że byłoby miło, gdyby miał w łapie M60 a amunicję (taśma) woził sobie na grzbiecie. W końcu silny jest. Hełmu nie chcę. Wolę, żeby był taki bardziej zakapior-najemnik niż żołnież. Na klacie jakiś kevlar będzie, osłaniający dodatkowo przód tak bardziej na styku konia i typa, jeszcze pomyślę o jakimś innym ewentualnym opancerzeniu. Komenty plz?
Napisano 10 Kwiecień 201015 l Autor Hehehe, tu mnie masz, teraz żałuję, że nie zrobiłem pegaza (lotnictwo) albo krakena (marynarka wojenna) Update, dowiedziałem się z grubsza jak wygląda koń i dorzuciłem detali. Oraz zaczątki rzutów z boku i przodu.
Napisano 14 Kwiecień 201015 l Moim zdaniem wyraźny kierunek światła i mocny cień na ziemi z wcześniejszych szkiców dobrze mu robiły. Jeśli chronisz część ludzką to powinieneś też chronić część końską :) Konie policyjne czasami noszą ochraniacze. A konie militarno-najemnicze .. pewno też mogą :) Ale tutaj możesz puścić wodzę fantazji :) Jakaś broń zapasowa obowiązkowo. Może być też biała w razie gdyby się amunicja w obu już skończyła. Zastanów się nad jakimiś symbolami przynależności.. jakiś znak, logo, flaga oddziału.. cokolwiek. p.s. złamałeś mu lewy nadgarstek.. a jeśli jeszcze nie to pewno za moment strzeli - no i długość przedramion.. porównaj sobie. Jego lewa ręka jest teraz z gumy. pozdro
Napisano 15 Kwiecień 201015 l Autor Dzięki za koment Kris_R. Się rozważy ;) Na razie tyle miałem czas zrobic
Napisano 15 Kwiecień 201015 l Ma za mały tułów, bo wielkość głowy mi odpowiada akurat. Spójrz na pozostałe rzuty, które zrobiłeś. Tam jest git, bo na kolorowym część ludzka jest za mała względem głowy i względem samego końskiego ciała. Ogólnie to bardzo fajny pomysł - powodzenia. pozdrawiam
Napisano 15 Kwiecień 201015 l Autor Chciałem sobie porównac, ale nie mogłem nigdzie dorwac centaura. :P Zmniejszyłem tułów aby zwiększyc równowagę itp. Nie mam sensu taka dyskusja, z punktu widzenia anatomii i biologii idea centaura jest niedorzeczna i uważam, że wymaganie aby się wszystko zgadzało z kanonem przedstawiania ludzi w mojej ludzkiej części mija się z celem, Joel.
Napisano 15 Kwiecień 201015 l Możesz mieć rację, potraktuj to jedynie jako myśl/uwagę. Co do mojej pracy, były pytania czemu takie małe uszko i łapy jak kłody :). W sumie to mityczne stwory. Jeśli masz tego świadomość to dobrze, ale ewentualnie jednak mógłbyś pomniejszyć przynajmniej głowę, by pasowała do tułowia :).