Skocz do zawartości

ChC.24: Mityczna Menażeria by Joel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Bergelmir - jedyny ocalały po śmierci Ymira olbrzym lodowy, protoplasta olbrzymów z Jotunheim.

frostgiant.jpg

Chyba też wezmę udział, na razie zaklepuję sobie jakiegoś minotaura ( nie minotaurka :D), żeby nie było, że powielam czyjeś idee. Temat ciekawy.

Edytowane przez Joel
  • Odpowiedzi 39
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No właśnie teraz nad tym myślę, ale wiecie, ja to ja - a może jakieś sugestie co do jasności ? ^^

EDIT: Chyba jednak jasne będzie...

Napisano

Tak się zastanawiałem i mi się teraz kojarzy z przestrzenią, to jest w końcu wielkolud. Więc postanowione, że jasno, teraz się zastanowię, czy upał, czy pochmurny dzień...

Napisano

sorrki że się tak czepiam ale ja tu hybrydy to nie widzę;) "Dozwolone wszelkie hybrydy, zwierzęta i abominacje, ale nie "czyści" ludzie" a np dla mnie olbrzym to człowiek tylko skala inna;P więc może jakoś go zezwierzęcić?;)

Napisano
sorrki że się tak czepiam ale ja tu hybrydy to nie widzę;) "Dozwolone wszelkie hybrydy, zwierzęta i abominacje, ale nie "czyści" ludzie" a np dla mnie olbrzym to człowiek tylko skala inna;P więc może jakoś go zezwierzęcić?;)

abominacje :). Chyba nie muszę tłumaczyć czym jest abominacja. A olbrzym jeśli już ma związek z człowiekiem, to jest wypaczonym człowiekiem, spełniam jeden warunek. Ale tak czy siak, jeszcze go zmodernizuję nie bój się :).

Napisano

GIgancik niczego sobie, myślę że taka wielkość człowieczka jest odpowiednia, jak jeszcze go zmniejszysz nie będzie czytelny

//pozdr

i powodzenia

Napisano (edytowane)

Lecim dalej.

EDIT: Powiedzcie jak coś panowie znawcy, czy nie powinienem bardziej przyciemnić cieni na twarzy.

olbrzym3.jpg

Edytowane przez Joel
Napisano

Dziubię powoli. Mówcie jeśli coś jest nie tak. W tej chwili została mi w sumie do zrobienia tylko lewa ręka i nogi do wykończenia. Potem jeszcze detal i część anatomiczna będzie w porządku.

olbrzymkolorkopia.jpg

Napisano

znawcą to ja nie jestem, aczkolwiek z tego co widzę masz podobny problem do mojego pracujesz na zbyt wąskiej skali szarości, myślę że mała zabawa kontrastem w szopie nieco tu pomoże.

//Pozdr.

Napisano

Wiesz co, tak i mnie się zdaje, w tej sprawie ciągle trzymam rękę na pulsie. Jednak chciałbym wiedzieć gdzie DOKŁADNIE leży problem. Ok, zaraz na własną rękę coś porobię i efekty zapodam do komentowania. Dzięki za uwagę.

Napisano

Dobra, nasyciłem trochę cień, ale nie suwakami. Mnie się wydaje, że problem nie leży w całkowitym kontraście, tylko w pewnych elementach. Oczywiście ja mogę się mylić, więc jak macie jakieś uwagi, to słucham. A więc taka próba...

olbrzymkolorkontrastkop.jpg

Napisano

światło masz lekko z przodu nad klientem.

tak mniej więcej wyglądać powinno to tak:

beznazwy3qb.jpg

ponoć najprościej zaobserwować taki motyw na kuli pod lampą ;). choć przyznam że sam się z tym motam.

Napisano

No wiem wiem, przynajmniej w dobrym miejscu chciałem cień nasycić. Wydaje mi się jednak, że w kolorku będzie to inaczej wyglądać, ale ja i moje przeczucia...

Wow miriam, dzięki za fatygę :).

Napisano

Omen pisał CI, że robisz szybkie przejścia między tonami. Spróbuj te ciapki wygładzić blurem, a potem podmaluj na nowo i znowu blur do momentu, aż będziesz zadowolony.

Napisano

Tak jakbym w sumie zmienił koncepcję, poczytałem trochę o mitologii północno germańskiej i postanowiłem, że namaluję to, przed czym bogowie nordyccy schronili się za murami Asgardu :). Na razie tak zacząłem tylko, będzie trochę miał pierdół jakichś. Dzisiaj to skończę, albo w ogóle, bo jutro wyjeżdżam i będę dopiero po week-endzie.

E e e e, od razu uprzedzam na zapas, że mleka nie będzie, jak skończę go malować, to zrobię layera z overlayem i go podkręcę kolorystycznie :).

frostgiant.jpg

Napisano

Na razie taki układ planuję, na dole na tabliczce będą rzuty, takie skromniutkie, głowa na closeup'ie. Powiedzcie co o tym myślicie, dokończę parę drobiazgów i zobaczę co mogę zrobić z kolorem itp.

frostgiant3.jpg

Napisano

Ok, trochę za topór się zabrałem, fanaberie jakieś zrobiłem. Kurde bele mele, nikt nic nie mówi. Jak coś, to jutro od rana mnie nie ma, ale sądzę, że małe rzuty postaci też się liczą.

Trochę poczytałem i to będzie konkretny olbrzym - Bergelmir, ostatni z lodowych olbrzymów, który przetrwały po zamordowaniu ich ojca - Ymira.

frostgiant3kopia.jpg

Napisano

wariant avec les tatouages. W sumie chyba ostatni. Nie wiem co jeszcze mam zrobić - jest późno, a ja jutro rano wstaję. no nic, się okaże podczas sondy na ile trafiłem :).

frostgiant.jpg

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności