Joel Napisano 11 Kwiecień 2010 Napisano 11 Kwiecień 2010 (edytowane) Bergelmir - jedyny ocalały po śmierci Ymira olbrzym lodowy, protoplasta olbrzymów z Jotunheim. Chyba też wezmę udział, na razie zaklepuję sobie jakiegoś minotaura ( nie minotaurka :D), żeby nie było, że powielam czyjeś idee. Temat ciekawy. Edytowane 30 Kwiecień 2010 przez Joel
Joel Napisano 12 Kwiecień 2010 Autor Napisano 12 Kwiecień 2010 Zmieniam konsepszyn - będzie olbrzym :). Wstępny szkicor...
Joel Napisano 12 Kwiecień 2010 Autor Napisano 12 Kwiecień 2010 I znów olbrzym. Mam nadzieję, że nie liczycie tego jako "człowieka" ;p.
Coyote Napisano 12 Kwiecień 2010 Napisano 12 Kwiecień 2010 fajnie sobie poczynasz zmniejszył bym tego ludzika w ręce co by praca nabrała oczywistej kolosalności :D
Joel Napisano 12 Kwiecień 2010 Autor Napisano 12 Kwiecień 2010 O, dobry pomysł ! Dzięki Coyote :) EDIT: Jak myślicie, przyciemnić otoczenie ?
EthicallyChallenged Napisano 12 Kwiecień 2010 Napisano 12 Kwiecień 2010 Ja myślę że czas zaplanowac jaki będzie walor tła i odpowiednio dopasowac postac i tło jedno do drugiego. Jak chcesz to przyciemnij, a jak chcesz to rozjaśnij.
Joel Napisano 12 Kwiecień 2010 Autor Napisano 12 Kwiecień 2010 No właśnie teraz nad tym myślę, ale wiecie, ja to ja - a może jakieś sugestie co do jasności ? ^^ EDIT: Chyba jednak jasne będzie...
EthicallyChallenged Napisano 12 Kwiecień 2010 Napisano 12 Kwiecień 2010 ja bym sugerował popróbowac parę wariantów i samemu zobaczyc co Ci przypasi.
Joel Napisano 12 Kwiecień 2010 Autor Napisano 12 Kwiecień 2010 Tak się zastanawiałem i mi się teraz kojarzy z przestrzenią, to jest w końcu wielkolud. Więc postanowione, że jasno, teraz się zastanowię, czy upał, czy pochmurny dzień...
KhazadThard Napisano 12 Kwiecień 2010 Napisano 12 Kwiecień 2010 sorrki że się tak czepiam ale ja tu hybrydy to nie widzę;) "Dozwolone wszelkie hybrydy, zwierzęta i abominacje, ale nie "czyści" ludzie" a np dla mnie olbrzym to człowiek tylko skala inna;P więc może jakoś go zezwierzęcić?;)
Joel Napisano 13 Kwiecień 2010 Autor Napisano 13 Kwiecień 2010 sorrki że się tak czepiam ale ja tu hybrydy to nie widzę;) "Dozwolone wszelkie hybrydy, zwierzęta i abominacje, ale nie "czyści" ludzie" a np dla mnie olbrzym to człowiek tylko skala inna;P więc może jakoś go zezwierzęcić?;) abominacje :). Chyba nie muszę tłumaczyć czym jest abominacja. A olbrzym jeśli już ma związek z człowiekiem, to jest wypaczonym człowiekiem, spełniam jeden warunek. Ale tak czy siak, jeszcze go zmodernizuję nie bój się :).
KhazadThard Napisano 13 Kwiecień 2010 Napisano 13 Kwiecień 2010 sorki Joel:D nie doczytałem mea culpa
miriam Napisano 14 Kwiecień 2010 Napisano 14 Kwiecień 2010 GIgancik niczego sobie, myślę że taka wielkość człowieczka jest odpowiednia, jak jeszcze go zmniejszysz nie będzie czytelny //pozdr i powodzenia
Joel Napisano 14 Kwiecień 2010 Autor Napisano 14 Kwiecień 2010 Dzięki Miriam, w takim razie powstrzymałeś moją rękę przed ciosem. Zostawię go tej wielkości, w sumie masz rację.
Joel Napisano 14 Kwiecień 2010 Autor Napisano 14 Kwiecień 2010 (edytowane) Lecim dalej. EDIT: Powiedzcie jak coś panowie znawcy, czy nie powinienem bardziej przyciemnić cieni na twarzy. Edytowane 14 Kwiecień 2010 przez Joel
Joel Napisano 15 Kwiecień 2010 Autor Napisano 15 Kwiecień 2010 Dziubię powoli. Mówcie jeśli coś jest nie tak. W tej chwili została mi w sumie do zrobienia tylko lewa ręka i nogi do wykończenia. Potem jeszcze detal i część anatomiczna będzie w porządku.
miriam Napisano 15 Kwiecień 2010 Napisano 15 Kwiecień 2010 znawcą to ja nie jestem, aczkolwiek z tego co widzę masz podobny problem do mojego pracujesz na zbyt wąskiej skali szarości, myślę że mała zabawa kontrastem w szopie nieco tu pomoże. //Pozdr.
Joel Napisano 15 Kwiecień 2010 Autor Napisano 15 Kwiecień 2010 Wiesz co, tak i mnie się zdaje, w tej sprawie ciągle trzymam rękę na pulsie. Jednak chciałbym wiedzieć gdzie DOKŁADNIE leży problem. Ok, zaraz na własną rękę coś porobię i efekty zapodam do komentowania. Dzięki za uwagę.
Joel Napisano 15 Kwiecień 2010 Autor Napisano 15 Kwiecień 2010 Dobra, nasyciłem trochę cień, ale nie suwakami. Mnie się wydaje, że problem nie leży w całkowitym kontraście, tylko w pewnych elementach. Oczywiście ja mogę się mylić, więc jak macie jakieś uwagi, to słucham. A więc taka próba...
miriam Napisano 15 Kwiecień 2010 Napisano 15 Kwiecień 2010 światło masz lekko z przodu nad klientem. tak mniej więcej wyglądać powinno to tak: ponoć najprościej zaobserwować taki motyw na kuli pod lampą ;). choć przyznam że sam się z tym motam.
Joel Napisano 15 Kwiecień 2010 Autor Napisano 15 Kwiecień 2010 No wiem wiem, przynajmniej w dobrym miejscu chciałem cień nasycić. Wydaje mi się jednak, że w kolorku będzie to inaczej wyglądać, ale ja i moje przeczucia... Wow miriam, dzięki za fatygę :).
EthicallyChallenged Napisano 15 Kwiecień 2010 Napisano 15 Kwiecień 2010 Teraz się nakombinujesz i namęczysz, a potem dorobisz tło i się okaże, że od nowa musisz kombinowac. (czas pomyślec o tle)
Joel Napisano 15 Kwiecień 2010 Autor Napisano 15 Kwiecień 2010 Dzięki EC, o tym na razie w ogóle nie myślałem, a możesz mieć rację.
miriam Napisano 15 Kwiecień 2010 Napisano 15 Kwiecień 2010 EthicallyChallenged tło akurat w wypadku tego tematu nie jest koniecznością przypominam iż ma to być koncept postaci ;). //Pozdr.
Joel Napisano 15 Kwiecień 2010 Autor Napisano 15 Kwiecień 2010 Dlatego jeszcze o tym nie myślałem :D. Ale pamiętam, że Urbanboogie miał w swoim koncepcie do Chthulhu fajne otoczenie.
miriam Napisano 15 Kwiecień 2010 Napisano 15 Kwiecień 2010 Joel anom miał jednak traktuj to jako jedynie dodatkowy element "uzupełniający"
Joel Napisano 15 Kwiecień 2010 Autor Napisano 15 Kwiecień 2010 Gdybym tego tak nie traktował, to nie widziałbyś pustej przestrzeni za kolesiem :D.
lili Napisano 28 Kwiecień 2010 Napisano 28 Kwiecień 2010 jak narazie to on stoi na palcach:P mimo to chetnie bym zobaczyla calosc dokonczona
lukanus Napisano 29 Kwiecień 2010 Napisano 29 Kwiecień 2010 Omen pisał CI, że robisz szybkie przejścia między tonami. Spróbuj te ciapki wygładzić blurem, a potem podmaluj na nowo i znowu blur do momentu, aż będziesz zadowolony.
Joel Napisano 29 Kwiecień 2010 Autor Napisano 29 Kwiecień 2010 Dzięki za rady, postaram się dostosować :). Rozważam jednak zmianę koncepcji.
Joel Napisano 29 Kwiecień 2010 Autor Napisano 29 Kwiecień 2010 Tak jakbym w sumie zmienił koncepcję, poczytałem trochę o mitologii północno germańskiej i postanowiłem, że namaluję to, przed czym bogowie nordyccy schronili się za murami Asgardu :). Na razie tak zacząłem tylko, będzie trochę miał pierdół jakichś. Dzisiaj to skończę, albo w ogóle, bo jutro wyjeżdżam i będę dopiero po week-endzie. E e e e, od razu uprzedzam na zapas, że mleka nie będzie, jak skończę go malować, to zrobię layera z overlayem i go podkręcę kolorystycznie :).
Joel Napisano 29 Kwiecień 2010 Autor Napisano 29 Kwiecień 2010 Na razie taki układ planuję, na dole na tabliczce będą rzuty, takie skromniutkie, głowa na closeup'ie. Powiedzcie co o tym myślicie, dokończę parę drobiazgów i zobaczę co mogę zrobić z kolorem itp.
Joel Napisano 29 Kwiecień 2010 Autor Napisano 29 Kwiecień 2010 Ok, trochę za topór się zabrałem, fanaberie jakieś zrobiłem. Kurde bele mele, nikt nic nie mówi. Jak coś, to jutro od rana mnie nie ma, ale sądzę, że małe rzuty postaci też się liczą. Trochę poczytałem i to będzie konkretny olbrzym - Bergelmir, ostatni z lodowych olbrzymów, który przetrwały po zamordowaniu ich ojca - Ymira.
Joel Napisano 29 Kwiecień 2010 Autor Napisano 29 Kwiecień 2010 Wywalam tabliczkę, bo mi bałagan robi za duży. Może tak, z większym kontrastem hmm?
Joel Napisano 29 Kwiecień 2010 Autor Napisano 29 Kwiecień 2010 wariant avec les tatouages. W sumie chyba ostatni. Nie wiem co jeszcze mam zrobić - jest późno, a ja jutro rano wstaję. no nic, się okaże podczas sondy na ile trafiłem :).
Joel Napisano 30 Kwiecień 2010 Autor Napisano 30 Kwiecień 2010 Dobra, koniec. Już nie mogę, idę spać. Final w pierwszym poście. dobranoc
Rekomendowane odpowiedzi