Napisano 11 Kwiecień 201015 l Bergelmir - jedyny ocalały po śmierci Ymira olbrzym lodowy, protoplasta olbrzymów z Jotunheim. Chyba też wezmę udział, na razie zaklepuję sobie jakiegoś minotaura ( nie minotaurka :D), żeby nie było, że powielam czyjeś idee. Temat ciekawy. Edytowane 30 Kwiecień 201014 l przez Joel
Napisano 12 Kwiecień 201015 l Autor I znów olbrzym. Mam nadzieję, że nie liczycie tego jako "człowieka" ;p.
Napisano 12 Kwiecień 201015 l fajnie sobie poczynasz zmniejszył bym tego ludzika w ręce co by praca nabrała oczywistej kolosalności :D
Napisano 12 Kwiecień 201015 l Autor O, dobry pomysł ! Dzięki Coyote :) EDIT: Jak myślicie, przyciemnić otoczenie ?
Napisano 12 Kwiecień 201015 l Ja myślę że czas zaplanowac jaki będzie walor tła i odpowiednio dopasowac postac i tło jedno do drugiego. Jak chcesz to przyciemnij, a jak chcesz to rozjaśnij.
Napisano 12 Kwiecień 201015 l Autor No właśnie teraz nad tym myślę, ale wiecie, ja to ja - a może jakieś sugestie co do jasności ? ^^ EDIT: Chyba jednak jasne będzie...
Napisano 12 Kwiecień 201015 l ja bym sugerował popróbowac parę wariantów i samemu zobaczyc co Ci przypasi.
Napisano 12 Kwiecień 201015 l Autor Tak się zastanawiałem i mi się teraz kojarzy z przestrzenią, to jest w końcu wielkolud. Więc postanowione, że jasno, teraz się zastanowię, czy upał, czy pochmurny dzień...
Napisano 12 Kwiecień 201015 l sorrki że się tak czepiam ale ja tu hybrydy to nie widzę;) "Dozwolone wszelkie hybrydy, zwierzęta i abominacje, ale nie "czyści" ludzie" a np dla mnie olbrzym to człowiek tylko skala inna;P więc może jakoś go zezwierzęcić?;)
Napisano 13 Kwiecień 201015 l Autor sorrki że się tak czepiam ale ja tu hybrydy to nie widzę;) "Dozwolone wszelkie hybrydy, zwierzęta i abominacje, ale nie "czyści" ludzie" a np dla mnie olbrzym to człowiek tylko skala inna;P więc może jakoś go zezwierzęcić?;) abominacje :). Chyba nie muszę tłumaczyć czym jest abominacja. A olbrzym jeśli już ma związek z człowiekiem, to jest wypaczonym człowiekiem, spełniam jeden warunek. Ale tak czy siak, jeszcze go zmodernizuję nie bój się :).
Napisano 14 Kwiecień 201015 l GIgancik niczego sobie, myślę że taka wielkość człowieczka jest odpowiednia, jak jeszcze go zmniejszysz nie będzie czytelny //pozdr i powodzenia
Napisano 14 Kwiecień 201015 l Autor Dzięki Miriam, w takim razie powstrzymałeś moją rękę przed ciosem. Zostawię go tej wielkości, w sumie masz rację.
Napisano 14 Kwiecień 201015 l Autor Lecim dalej. EDIT: Powiedzcie jak coś panowie znawcy, czy nie powinienem bardziej przyciemnić cieni na twarzy. Edytowane 14 Kwiecień 201015 l przez Joel
Napisano 15 Kwiecień 201015 l Autor Dziubię powoli. Mówcie jeśli coś jest nie tak. W tej chwili została mi w sumie do zrobienia tylko lewa ręka i nogi do wykończenia. Potem jeszcze detal i część anatomiczna będzie w porządku.
Napisano 15 Kwiecień 201015 l znawcą to ja nie jestem, aczkolwiek z tego co widzę masz podobny problem do mojego pracujesz na zbyt wąskiej skali szarości, myślę że mała zabawa kontrastem w szopie nieco tu pomoże. //Pozdr.
Napisano 15 Kwiecień 201015 l Autor Wiesz co, tak i mnie się zdaje, w tej sprawie ciągle trzymam rękę na pulsie. Jednak chciałbym wiedzieć gdzie DOKŁADNIE leży problem. Ok, zaraz na własną rękę coś porobię i efekty zapodam do komentowania. Dzięki za uwagę.
Napisano 15 Kwiecień 201015 l Autor Dobra, nasyciłem trochę cień, ale nie suwakami. Mnie się wydaje, że problem nie leży w całkowitym kontraście, tylko w pewnych elementach. Oczywiście ja mogę się mylić, więc jak macie jakieś uwagi, to słucham. A więc taka próba...
Napisano 15 Kwiecień 201015 l światło masz lekko z przodu nad klientem. tak mniej więcej wyglądać powinno to tak: ponoć najprościej zaobserwować taki motyw na kuli pod lampą ;). choć przyznam że sam się z tym motam.
Napisano 15 Kwiecień 201015 l Autor No wiem wiem, przynajmniej w dobrym miejscu chciałem cień nasycić. Wydaje mi się jednak, że w kolorku będzie to inaczej wyglądać, ale ja i moje przeczucia... Wow miriam, dzięki za fatygę :).
Napisano 15 Kwiecień 201015 l Teraz się nakombinujesz i namęczysz, a potem dorobisz tło i się okaże, że od nowa musisz kombinowac. (czas pomyślec o tle)
Napisano 15 Kwiecień 201015 l Autor Dzięki EC, o tym na razie w ogóle nie myślałem, a możesz mieć rację.
Napisano 15 Kwiecień 201015 l EthicallyChallenged tło akurat w wypadku tego tematu nie jest koniecznością przypominam iż ma to być koncept postaci ;). //Pozdr.
Napisano 15 Kwiecień 201015 l Autor Dlatego jeszcze o tym nie myślałem :D. Ale pamiętam, że Urbanboogie miał w swoim koncepcie do Chthulhu fajne otoczenie.
Napisano 15 Kwiecień 201015 l Joel anom miał jednak traktuj to jako jedynie dodatkowy element "uzupełniający"
Napisano 15 Kwiecień 201015 l Autor Gdybym tego tak nie traktował, to nie widziałbyś pustej przestrzeni za kolesiem :D.
Napisano 28 Kwiecień 201014 l jak narazie to on stoi na palcach:P mimo to chetnie bym zobaczyla calosc dokonczona
Napisano 29 Kwiecień 201014 l Omen pisał CI, że robisz szybkie przejścia między tonami. Spróbuj te ciapki wygładzić blurem, a potem podmaluj na nowo i znowu blur do momentu, aż będziesz zadowolony.
Napisano 29 Kwiecień 201014 l Autor Dzięki za rady, postaram się dostosować :). Rozważam jednak zmianę koncepcji.
Napisano 29 Kwiecień 201014 l Autor Tak jakbym w sumie zmienił koncepcję, poczytałem trochę o mitologii północno germańskiej i postanowiłem, że namaluję to, przed czym bogowie nordyccy schronili się za murami Asgardu :). Na razie tak zacząłem tylko, będzie trochę miał pierdół jakichś. Dzisiaj to skończę, albo w ogóle, bo jutro wyjeżdżam i będę dopiero po week-endzie. E e e e, od razu uprzedzam na zapas, że mleka nie będzie, jak skończę go malować, to zrobię layera z overlayem i go podkręcę kolorystycznie :).
Napisano 29 Kwiecień 201014 l Autor Na razie taki układ planuję, na dole na tabliczce będą rzuty, takie skromniutkie, głowa na closeup'ie. Powiedzcie co o tym myślicie, dokończę parę drobiazgów i zobaczę co mogę zrobić z kolorem itp.
Napisano 29 Kwiecień 201014 l Autor Ok, trochę za topór się zabrałem, fanaberie jakieś zrobiłem. Kurde bele mele, nikt nic nie mówi. Jak coś, to jutro od rana mnie nie ma, ale sądzę, że małe rzuty postaci też się liczą. Trochę poczytałem i to będzie konkretny olbrzym - Bergelmir, ostatni z lodowych olbrzymów, który przetrwały po zamordowaniu ich ojca - Ymira.
Napisano 29 Kwiecień 201014 l Autor Wywalam tabliczkę, bo mi bałagan robi za duży. Może tak, z większym kontrastem hmm?
Napisano 29 Kwiecień 201014 l Autor wariant avec les tatouages. W sumie chyba ostatni. Nie wiem co jeszcze mam zrobić - jest późno, a ja jutro rano wstaję. no nic, się okaże podczas sondy na ile trafiłem :).
Napisano 30 Kwiecień 201014 l Autor Dobra, koniec. Już nie mogę, idę spać. Final w pierwszym poście. dobranoc