Napisano 5 Maj 200420 l Testuję fajny plug do Lightwave: G2. Scenka prosta w fazie poczatkowej. Zastosowałem dwa efekty: - film grain (chyba za duży?) - zmianę koloru w odcień czarnobiały pogłębiający się ze wzrostem głębi sceny. Scena bez ładu i składu ale coś widać. Za kilka dni wstawię więcej.
Napisano 5 Maj 200420 l mi sie grain podoba, ale tego czarobialego to chyba wogole prawie nie ma, na samej krawedzi obrazy tylko widze
Napisano 5 Maj 200420 l w sumie fajnie chociaż zminejszyć byś mógł odstepy miedzy panelami podlogowymi
Napisano 5 Maj 200420 l napisał chveti w sumie fajnie chociaż zminejszyć byś mógł odstepy miedzy panelami podlogowymi faktycznie dziury wygladaja jakos dziwnie
Napisano 6 Maj 200420 l jakies dziwne te kolka, chyba bardziej mi sie podobala wersja bez \"samochodu\". Klocki maja chyba za dlugie wypustki, czy jak to sie tam nazywa.
Napisano 6 Maj 200420 l Klocki i kółka są jak w oryginale (chyba, że mój dzieciak je zdeformował che... che...) Musze popracować nad kolorami za bardzo nasyscone.
Napisano 6 Maj 200420 l Z tego co pamietam klocki sa bardziej matowe (mniej odbic i wg. mnie bedzie ok!)
Napisano 6 Maj 200420 l za duzo troche niebieskiego, moze jeden klocek zolty ?? i dodaj jaiegos ludzika z tych klockow
Napisano 11 Maj 200420 l Małe poprawki: - światło całkowicie wyłączone - zmienione refleksy i odbicia Nadal nie mam pomysłu co dołożyć jeszcze do sceny (nie chcę tracić zbliżenia kamery). Pozdrawiam.
Napisano 11 Maj 200420 l hmmm fajne - tylko... czy aby podłoga nie jest za bardzo \"lustrzana\" - ogólnie spoko \"bawisz sie w te klocki\" :-)
Napisano 14 Maj 200420 l Mały update. Skończył mi sie pomysł co dalej, muszę odczekać kilka dni może coś wpadnie do głowy. Może jakieś propozycje dot. sceny?
Napisano 14 Maj 200420 l cienie sa chyba ale malo widoczne. teraz z koleji podloga za bardzo matowa, kolory klockow sprawiaja wrazenie dobrych a grain chyba za bardzo widoczny w tych przednich klockach ogulnie nawet fajny efekt ale jak maja byc realistyczne trzeba troszke poprawic.
Napisano 19 Maj 200420 l Ostatni WIP. Dołożę coś jeszcze do backgrundu. Proszę o komentarze. Pozdrowienia dla wszystkich.
Napisano 19 Maj 200420 l Przy takim oświtleniu cienie powinny się pojawić.. ewidentnie. A poza tym kadr jest do bani... poważnie. Klocki porozmieszczałeś w prawie rówych odległościach od siebe :)) No i poucinałeś trochę niepotrzebie.. Może wygodniej Ci bedzie się zmiescić z wiadrekiem w pionowym kadrze?
Napisano 19 Maj 200420 l eee a za wiaderkiem te \"szpary podłogowe\" (miedzy listwami) jakoś tak dziwnie blisko siebie są:/ a może to złudzenie?? mógłbyś wyjaśnić co to się tam stało?
Napisano 19 Maj 200420 l Ogolne wrazenie bardzo dobre - temat mi sie podoba. Model i matarialy (paz tymi ww. rowkami) bez zarzutu naprawde fajne DOF tez bardzo dobry. No kompozycja kuleje moim zdaniem najbardziej - wiaderko jest za \"ciezkie\" jak na miejsce w ktorym jest. Ogolnie brakuje jakiegos najwazniejszego obiektu - za chaotycznie moim zdaniem...a na oswietleniu to si enie znam. Powodzenia :D
Napisano 24 Maj 200420 l Chyba na tej wersji skończę i prześlę do skończonych prac. Wydaję mi się, że podłoga ma za małe odbicie. Pozdr.
Napisano 24 Maj 200420 l ladne, tylko focus mogl by byc troche mniejszy tak, aby glownym przedmiotem było to wiadereczko!! Pracka mi sie podoba, niezle!! Pozdr.