Skocz do zawartości

max2010 na win7 - dramatyczny spadek wydajnosci

viz.k

Rekomendowane odpowiedzi

Po zainstalowaniu najnowszego maxa i windowsa praktycznie nie da sie pracowac na scenach chocby troche bardziej skomplikowanych niz podstawowe. Sprzet dobry, na poprzednim maxie bylo w miare ok, teraz nastapil nienatualny spadek wydajnosci, glownie wyswietlania w viewportach (przy scenie 300tys poly mam juz 1-2fps:)

Po pierwsze - service pack do maxa mam.

Win 7 , najnowsze sterowniki do karty mam (gf 9800 gtx+), na starszych bylo tak samo.

W maxie w pref. do wybrania jest directx9 i dx10 - jak wybiore 10 to jakies dziwne rzeczy w viewporcie sie dzieja, linie rozchodzace sie we wszystkich kierunkach, ogolnie chaos, wiec musze na dx9 ustawic.

Sciagam wlasnie aktualizacje do winsowsa ale watpie zeby pomoglo.

Pamietam ze starszy max dzialal bardzo podobnie bez service packa.

Jakies rady, pomysly?

(windows w menu wydajnosci daje dobry wynik, porownywalem z wynikami kolegi, tu nie ma problemu)

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

sterowniki probowalem nowsze, starsze, bez roznicy

na opengl chodzi tak samo albo i gorzej, na dx10 w sumie lepiej ale teraz jest tak ze w oknie perspective nic nie ma, w pozostalych jest ok ale perspective nic, nawet jak je zmienie na left czy jakiekolwiek to po prostu jest szare (raz na pare sekund mignie tam obraz scenki)

nie wiem juz co robic, scena powyzej 300tys poly i nie da sie juz pracowac... pomozcie:)

i jeszcze taki problem ze przy ladowaniu nowego maxa wyskakuje ciagle info missing dll odnosnie color correct - owszem mialem go zainstalowanego w starym maxie ale w nowym nie instalowalem, scenka maxstart tez jest domyslna...gdzie to siedzi zeby wywalic na stale?

ja od prawie roku mam ten sam problem, max design 2010 x64 , vista x64, wszystkie fixy, servicepacki, nowe drivery byly instalowane

niestety pod DX9 wszystko dziala sporo wolniej niz w starszych maxach (a pod DX10 wogole nie dziala),

tak jak pisze viz.k po wylaczeniu pokazywania krawedzi wszystko zaczyna dzialac plynnie, tylko ze na takim widoku nie da sie pracowac, probowalem wszystkich opcji ustawien DX9 i w koncu jakos udalo mi sie troche pszyspieszyc wyswietlanie, ale nadal nie ma komfortu pracy i pozostaje stosowanie bounding boxow itp.