Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
lolz a ja tu klikam w pierwszy link nie czytając reszty i szczena mi opadła bo myślałam że to render hahahaha xD

Ja myślałem że to render dopóki twojego postu nie przeczytałem. Chciałem wtedy napisać że trzeba poprawić oświetlenie i zlikwidować te plamy na ścianie. Ale skoro to nie to, to o następnych plikach napiszę że nie mają wogóle oświetlenia ani materiałów, więc nawet trudno powiedzieć coś o geometrii skoro ledwo ją widać.

Napisano

Najlepiej pobawić się chyba materiałem BLEND - Na blend zmieniasz tam gdzie jest zawsze ustawiony standardowy materiał "standard" w material editorze.

Oczywiście będzie dobrze choć troche zmapować monitor, używając UVW map lub, unwrap UVW

Uważam ze najlepiej bedzie jak zrobisz najpierw wszystkie modele, a później weźmiesz się za tekstury. To jest moje zdanie, a zrobisz jak uważasz :)

Napisano
Uważam ze najlepiej bedzie jak zrobisz najpierw wszystkie modele, a później weźmiesz się za tekstury. To jest moje zdanie, a zrobisz jak uważasz :)

ok ;) też tak uważam

Napisano

Wie ktoś jak ładnie zaokrąglić te rogi?

W 3dsmaxie 10 był Chamfer z dwoma opcjami a w 9.. już z jedną.. i jakoś tak dziwnie wychodzi ;/ 58171604.png

Napisano

by zaokraglic uzyj opcji smoothing groups w edit poly (z zaznaczonymi polygonami) lub Turbo smooth ale tutaj bys musial do modelu dodac kilka podzialow aby ci sie siatka nie rozjechala.