Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

czyli że trzeba SP2 ?

A tak myślałem. bo kiedyś używałem Sp2 i było to wszystko szybsze

Napisano

lolz a ja tu klikam w pierwszy link nie czytając reszty i szczena mi opadła bo myślałam że to render hahahaha xD

Napisano

nie ma gi w scenie z monitorem, materialy kuleja, sam monitor jako obiekt wporzo

Napisano
lolz a ja tu klikam w pierwszy link nie czytając reszty i szczena mi opadła bo myślałam że to render hahahaha xD

Ja myślałem że to render dopóki twojego postu nie przeczytałem. Chciałem wtedy napisać że trzeba poprawić oświetlenie i zlikwidować te plamy na ścianie. Ale skoro to nie to, to o następnych plikach napiszę że nie mają wogóle oświetlenia ani materiałów, więc nawet trudno powiedzieć coś o geometrii skoro ledwo ją widać.

Napisano
  • Autor

jak dodać do monitora napisy? np. LG itp? jako teksturę nakładać czy jak ? nie wiem już sam

Napisano

Najlepiej pobawić się chyba materiałem BLEND - Na blend zmieniasz tam gdzie jest zawsze ustawiony standardowy materiał "standard" w material editorze.

Oczywiście będzie dobrze choć troche zmapować monitor, używając UVW map lub, unwrap UVW

Uważam ze najlepiej bedzie jak zrobisz najpierw wszystkie modele, a później weźmiesz się za tekstury. To jest moje zdanie, a zrobisz jak uważasz :)

Napisano
  • Autor
Uważam ze najlepiej bedzie jak zrobisz najpierw wszystkie modele, a później weźmiesz się za tekstury. To jest moje zdanie, a zrobisz jak uważasz :)

ok ;) też tak uważam

Napisano

widzę ze mamy podobne monitorki, żeby uzyskać napisy tworzyłem sobie teksturkę w fotoszopie(mapke opacity) napisy na biało a tło na szaro, potem planetam gdzie miał być napis i nakładałem materiał z utworzoną mapką opacity

tu masz darmowy przykład http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=59372

Napisano

niekumam co chciales mi pokazac, pokazales znowu monitor, ja tam nie widze zadnego ao, ani gi, albo nie wlaczyles gi albo przepaliles scene na maxa....

Napisano
  • Autor

Wie ktoś jak ładnie zaokrąglić te rogi?

W 3dsmaxie 10 był Chamfer z dwoma opcjami a w 9.. już z jedną.. i jakoś tak dziwnie wychodzi ;/ 58171604.png

Napisano

by zaokraglic uzyj opcji smoothing groups w edit poly (z zaznaczonymi polygonami) lub Turbo smooth ale tutaj bys musial do modelu dodac kilka podzialow aby ci sie siatka nie rozjechala.

Napisano
  • Autor

użyłem smoothnig groups . jakoś wyszło, ale to jeszcze nie to;/

biurtkoo1.th.jpg