Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

otoz zainstalowalem brazila dla maxa 6 ktorego posiadam i niby wszystko ok ale w material editorze w okienkach zamiast materialow widze tylko napis not supported.

ktos potrafi to rozwiazac ???

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

otworz material edytor -> options-> masz cos jak render domyslnie jest ustawione na scanline ustaw na brazila i powinno smigac

ps. pod maxa 5 tego problemu nie mam :P

Napisano
  • Autor

wiesz co w mojej max6 nie widze w material editor->options nic na temat przypisania mu renderera scanline czy tez brazil - wogole nie ma takiej opcji

zrobilem to w assign renderer w oknie do renderowania tej z czajnikiem ze tak powiem :)

przeszukale mwszystkie opcja w material editorze i nie potrafie dalej tego zrobic

dziwne, hmmm

Napisano
  • Autor

jesli przypisze to w tym oknie na brazila to nie dziala, ale jesli odblokuje klodke i dam scanlinea to juz widac

czy to przeszkadza ze renderuje w brazilu, a material editor chodzi na scanline ???

Napisano

heh no to nie wiem, ja nie uzywam maxa 6 bo jest do d... wlasnie przez takie problemy jak twoje ale poszukaj gdzie indziej takiej opcji jak na zdjeciu :D a jak nie pomoze to przesiadz sie na maxa 5 :)

Napisano
  • Autor

no pod max5 tez nie mialem problemow, ale cos technologia idzie do przodu, pozostane jednak przy szostce chyba ze nic nie wymysle i mi sie odwidzi

dzieki za pomoc

pozdrowienia