topper Napisano 19 Kwiecień 2010 Share Napisano 19 Kwiecień 2010 Witam. Nieczęsto udzielam się na tym forum. Jestem raczej widzem. Ale od czasu do czasu kiedy mam przypływ motywacji sam też coś naskrobię. Tym razem bodźcem były urodziny mojej nowej żony ;). Ten portret miał być prezentem. Czy udanym? Nie wiem ale jestem świadom jego słabości technicznych. Czyli zasadniczo własnych słabości :) Mam nadzieje że nie pokaleczę waszej estetyki za bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 19 Kwiecień 2010 Share Napisano 19 Kwiecień 2010 Jakoś płasko wyszło i róża wygląda jakby była żywcem wklejona z fotki.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 19 Kwiecień 2010 Share Napisano 19 Kwiecień 2010 No sypnęło się. Prawy policzek spuchnięty, ale to taki typowy błąd. Światłocień źle nałożony i kolorki martwe. No ogólnie nie ma co się rozwlekać nad każdym błędem, co do róży, to muszę podzielić opinię kolegi RaVirra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topper Napisano 20 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2010 Co do róży to mnie rozpracowaliście. Kiedy termin goni trzeba czasem posłużyć się małym oszustwem. Dzięki z uwagi. Postaram się popracować nad tymi elementami ale już przy następnej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 20 Kwiecień 2010 Share Napisano 20 Kwiecień 2010 nie jest to jeszcze matejko, ale jestem przekonany, ze Twoja zona bardzo sie ucieszy z takiego prezentu:) Wyszly Ci calkiem ladne, zywe oczy, natomiast troche kuleje okreslenie form. Nos, ksztalt glowy. Cwicz, a bedzie dobrze:) P.S. Maly tips: podczas pracy co jakis czas odbijaj horyzontalnie obraz (flip horizontal), zeby zobaczyc wszystkie slaboci w proporcjach, ksztaltach, itp. Bardzo pomaga:) Teraz tez to mozesz zrobic:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topper Napisano 21 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2010 Za długo nad tym portretem siedziałem. Nawet odbijanie obrazu już mi nie pomagało. Opatrzyły mi się błędy. :) Portrety to jeszcze nie moja liga. Wrócę raczej do prostych form i bryłek.Muszę popracować nad techniką np. światłocieniem, na co zwrócił uwagę Joel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi