XaoC Napisano 21 Kwiecień 2010 Napisano 21 Kwiecień 2010 Witam! W jakim programie najlepiej nagrac obraz z monitora? Chodzi mi o nagrywanie tutoriali w dobrej jakości wraz z dzwiękiem. Probowałem CamStudio, ale jakość jest dosyć słaba. Jakie softy polecacie?
olaf Napisano 21 Kwiecień 2010 Napisano 21 Kwiecień 2010 ja uzywam hyper cam'a ale nie mam pewnosci jak zapisuje dzwięki.
sly Napisano 21 Kwiecień 2010 Napisano 21 Kwiecień 2010 Probowałem CamStudio, ale jakość jest dosyć słaba. Jakość zależy od wybranego kodeka. Jednak np. CamStudio nie ma narzędzia do wyświetlania wciskanych klawiszy. Polecam przeczytać wątek: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=37027
XaoC Napisano 21 Kwiecień 2010 Autor Napisano 21 Kwiecień 2010 (edytowane) no i tak to jest, ze zawsze sie znajdzie jednak jakis post na temat mnie inetersujacy, ale nigdy sam nie potrafie go znalezc:) @sly - thx:) A co do CamStudio to probowalem na rozne sposoby i albo byla dobra jakos kosztem malej ilosci klatek na sek, albo "dobra plynnosc" ale kosztej jakosci. Do tego kupe ustawien w kodeku ffdshow i sie zakrecilem az:) Edytowane 21 Kwiecień 2010 przez XaoC
sly Napisano 21 Kwiecień 2010 Napisano 21 Kwiecień 2010 Możesz mieć płynność 25kl/sec - capture every 40m.sec - i ustawić dobry kodek przeznaczony do screenCapture (np. x264 - H264/AVC encoder - żeby edytować później materiał możesz musieć i tak przekodować sobie do formatu który obsługuje twój soft - więc uzyskasz i tak duży plik - aczkolwiek jest to dobry kontener - IMO). Warto też klikać na przycisk "configure" żeby ustawić optymalne dla siebie parametry zapisu, dla danego kodeka.
Rekomendowane odpowiedzi