Napisano 21 Kwiecień 201015 l Witam! W jakim programie najlepiej nagrac obraz z monitora? Chodzi mi o nagrywanie tutoriali w dobrej jakości wraz z dzwiękiem. Probowałem CamStudio, ale jakość jest dosyć słaba. Jakie softy polecacie?
Napisano 21 Kwiecień 201015 l Probowałem CamStudio, ale jakość jest dosyć słaba. Jakość zależy od wybranego kodeka. Jednak np. CamStudio nie ma narzędzia do wyświetlania wciskanych klawiszy. Polecam przeczytać wątek: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=37027
Napisano 21 Kwiecień 201015 l Autor no i tak to jest, ze zawsze sie znajdzie jednak jakis post na temat mnie inetersujacy, ale nigdy sam nie potrafie go znalezc:) @sly - thx:) A co do CamStudio to probowalem na rozne sposoby i albo byla dobra jakos kosztem malej ilosci klatek na sek, albo "dobra plynnosc" ale kosztej jakosci. Do tego kupe ustawien w kodeku ffdshow i sie zakrecilem az:) Edytowane 21 Kwiecień 201015 l przez XaoC
Napisano 21 Kwiecień 201015 l Możesz mieć płynność 25kl/sec - capture every 40m.sec - i ustawić dobry kodek przeznaczony do screenCapture (np. x264 - H264/AVC encoder - żeby edytować później materiał możesz musieć i tak przekodować sobie do formatu który obsługuje twój soft - więc uzyskasz i tak duży plik - aczkolwiek jest to dobry kontener - IMO). Warto też klikać na przycisk "configure" żeby ustawić optymalne dla siebie parametry zapisu, dla danego kodeka.