Napisano 28 Kwiecień 201015 l Witam! Sry ze w tym dziale, ale jakos wszyscy wrzucaja wszystko do modelingu, a w texturkach nikogo nie ma i szybko znikaja tematy Mam problem z UVW Unwrapem - mianowicie nie mam siatki:) Juz nie wiem co tym razem pokrecilem, ale unwrapa nie uzywam pierwszy raz. W drzewko wrzucilem blisko 300 bonesow, pochainowalem, skina wrzucilem i jest gotowe do animacji. A jak wrzucam Unwrapa to za zadne skarby nie moge pojac gdzie mi siatka sie podziala, wszukalem wszedzie i nic:) P.S. Robilem restarta kilka razy, cofalem o kilka save.ow do tylu - nic nie pomaga @edit - chyba temat bardziej do problemow z maxem pasuje, teraz sie skapnalem, sry Edytowane 28 Kwiecień 201015 l przez XaoC
Napisano 29 Kwiecień 201015 l A drzewko było już zmapowane czy dopiero teraz chcesz mapować? No i w ogóle gdzie tej siatki nie widzisz - w Edit UVWs?
Napisano 29 Kwiecień 201015 l Autor @Bacry - fakt, nie pomyślałem. Wrzuciłem uvwmapa i jest spoko. Z rana jak wstalem tez o tym pomyslalem, juz zmeczony wczoraj bylem:P @PLS - brak siatki w edit uvw jak wrzuca sie samego unwrapa. Dziwne, bo wczesniej edytowalem sobie ta siatke, ale nie bylem zadowolony, wiec poprostu deletowalem unwrapa i zabaralem sie dalej za robote. jak chcialem wrocic do unwrapa to siatka znikla. Dopiero z uvwmapem pomoglo....