RaV85 Napisano 5 Maj 2010 Share Napisano 5 Maj 2010 Witam, Jakoś nigdy mi nie szło robienie samochodów, więc trzeba się było za to zabrać ; ) Wszelkie uwagi mile widziane ; ) max + vray + trochę pshotoshopa trochę większe: http://img687.imageshack.us/img687/5250/mercedesslkd.jpg Pozdrawiam Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaccunio Napisano 5 Maj 2010 Share Napisano 5 Maj 2010 bez przesady, ladnie jest, moze nie idealnie, ale ladnie na pewno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Lipka Napisano 5 Maj 2010 Share Napisano 5 Maj 2010 Tragiczne materialy? Heheh nie ma to jak pokozaczyc;) Jak dla mnie jest przyzwoicie. Blizej do pro niz tragizmu;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terenas Napisano 5 Maj 2010 Share Napisano 5 Maj 2010 Co do "godzinki" to rozumiem, że koledzie VS_ zajmuje wypicie Danielsa bo w przeciwnym wypadku niezbyt wie o czym mówi, co do samej pracy to broni się dobrze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjon Napisano 5 Maj 2010 Share Napisano 5 Maj 2010 VS_ chyba masz zły dzień:D. Nie wiem ile Ty byś chciał robić z materiałami, ale pewnie poprawiłbyś nawet te auta w tle bo też mają zryte maty :D. RaV85 nie poprawiaj już tego modelu (żeby nie tracić czasu tylko zrób nowy lepiej i tyle). Renderowałeś chyba na plane jedynie. Użyj tekstury z tej fotki i w ps czy gimpie czy innym 2d podmaluj na większy obraz i nanieś na plane pob autem żeby uzyskać odbicia na lakierze i chronie w kołach, to samo możesz zrobić z widokiem za autem nanosząc na plane , żeby się odbił na masce. Trudno coś powiedzieć o cieniu, bo scena jest w słońcu a masz miękki cień. Jedyny obiekt z cieniem do podpatrzenia został zasłonięty:) (ten znak za autem) Sprawdź jak tam się zachowuje i czy przydałoby się go wyostrzyć i jak mocny jest sam cień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 5 Maj 2010 Share Napisano 5 Maj 2010 @VS_: (...)Taka prace jak pokazales mozna zrobic w godzinke popijajac Danielsa...nie popisales sie :)(...) No w godzinę to może nie. Co do samej pracki to wyszło nie najgorzej, widać że to samochód i widać że stoi na parkingu. Nie męcz się z poprawianiem tego, bo to nie ma sensu. Zacznij inną brykę a gwarantuje Ci że będzie lepiej. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 5 Maj 2010 Share Napisano 5 Maj 2010 vs - nie komentuje, jestem tylko ciekaw co ty wogole wiesz na temat grafiki 3d co do pracy, widac ze hdrka w tle jest zupelnie inna niz backplate, na hdrce widac ewidentny zachod slonca(wieczor), a backplate to jasny w miare sloneczny dzien, materialy calkiem, wydaje mi sie ze ps by pomogl, jeszcze jedna uwaga, widac ze jak robiles felgi, to zle porozmieszczales edge na rancie przy kopiowaniu ramion bo widac tzw jaja przy kazdym ramieniu, nie jest to idealne kolo tak poza tym bardzo przyzwoicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 5 Maj 2010 Share Napisano 5 Maj 2010 Render nie jest taki zły, model woła zdecydowanie pomocy, najbardziej mi sie rzuciła w oczy ta wielka rejestracja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makak Napisano 6 Maj 2010 Share Napisano 6 Maj 2010 Ilu z Was, ktorzy skomentowali moj post, zrobilo choc jedna prace tego typu dla klienta? Jakby to powiedzial JohnZi, Reflect, Vision, Tweety...zupelnie inna bajka, ale plasti, czy Lipka...no litosci. Litości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaV85 Napisano 6 Maj 2010 Autor Share Napisano 6 Maj 2010 ok, dzięki wszystkim za komentarze i uwagi. Zabieram sie w takim razie za nast model, mam nadzieje ze lepiej pójdzie ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi