claude Napisano 12 Maj 2010 Napisano 12 Maj 2010 Mój znajomy pyta czy da się zrobić Render samochodu przypominający szkic. Zrobiłem kilka prób z Vray toon i jakimś shaderem z vraymaterial.de Oto mój wynik. Trochę średnio to wygląda, zastanawiam się czy nie da się jakoś lepiej tego zrobić. Czy znacie jakieś inne sposoby na wyrenderowanie samochodu jakby to był szkic. Może coś bardziej z drgającą kreską.
Dynamico Napisano 14 Maj 2010 Napisano 14 Maj 2010 A może wyrenderować w normalny sposób a dopiero potem nałożyć filtr w programie graficznym? :-) W tej chwili nawet darmowe programy (IrfanView, Photofiltre itp.) mają już takie możliwości
Traitor Napisano 14 Maj 2010 Napisano 14 Maj 2010 Kolega kiedys robil render, stylizowany na szkic dlugopisem w zeszycie i szczeze mowiac wygladalo to bardzo przekonujaco. Liczyl to na mayce. Jest tam chyba jakis calkiem ladny filtr do tego typu rzeczy.
claude Napisano 14 Maj 2010 Autor Napisano 14 Maj 2010 dobra, mój znajomy wycofał się z tego, ale dzięki niemu obczaiłem z czym się je vray toon
Rekomendowane odpowiedzi