Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

mam następujący problem, nie bardzo wiem jak nadać wygląd modułom w joomli,

wstawiam na przykład w html:

i wyświetla mi się na stronie menu zdefiniowane przez ten moduł. ale jak sprawić, żeby ten moduł wyglądał tak jak chce?

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

sprawdź jaka klasa stylu go opisuje i ją zmodyfikuj w pliku z którego korzysta?

Napisano
  • Autor

Nie wiem czy dobrze patrzę, ale znalazłem coś o klasie... jest tam wpisane -nav, ale przeglądając inne templat'y, (w których to menu jest dostosowane) nie mogę znaleźć żadnej pozycji w css z -nav... więc nie bardzo wiem jak to ugryźć... :/

Napisano
  • Autor

może inaczej, jak sprawdzić z którego pliku korzysta ta klasa?

Napisano

ja jak mam problem to wrzucam to notepad++ np. wyrazenie:

i daje by szukał po plikach tekstowych w okreslonym katalogu. Tak poprawiam css'a i rozne dane w serwisach składanych przez programistow u mnie (grzebiac najpierw w narzedziu inspect element w operze szukajac odpowiednich ustawień).

Napisano
  • Autor

ola-f to rzeczywiście najlepszy sposób, ale mam teraz inne pytanie... wstawiając moduł mod_mainmenu... wyświetla mi się on za pomocą tabel, udało mi się znaleźć kilka menu joomli opartych na listach, jak sprawić, żeby moduł wyświetlał się na liście, a nie na tabeli ?

Napisano
  • Autor

ok, znalazłem, trzeba ustawić moduł w samej joomli, na wyświetlanie List

Napisano
  • Autor

Dzięki już mniej więcej czaję o co z tym chodzi, teraz mam jeszcze jedno pytanie, postaram się opisać to jak najdokładniej.

Kiedy tworzę nowy moduł w joomli xhtml, to później mogę go edytować z pozycji joomli, a czy jest taka możliwość, żeby dostarczyć ten kod wraz z templatem?

Napisano

Nie wiem czy zrozumiałem, ale odpowiedź brzmi raczej nie:) Template to template, moduł to moduł. Osobno instalujesz itp.