XaoC Napisano 17 Maj 2010 Napisano 17 Maj 2010 Witam! Taki oto właśnie komunikat mi wysąpił. Sprawdzam dysk a tu rzeczywiście tylko 74mb wolnego. Przeszukalem caly dysk i najwiecej (2gb) znalazlem w C:\Documents and Settings\Uzytkownik\Ustawienia lokalne\Temp. Czy jest bezpiecznie poprostu pozamykać wszystko i opróżnić? Mam XP
CzAk1 Napisano 17 Maj 2010 Napisano 17 Maj 2010 Temp z założenia jest okienkowym śmietnikiem. Raczej nic nie powinno się wysypać. Kiedyś opróżniałem tempa z Windowsa i nic się nie działo złego...A to był temp sys. Uzytkownik\Ustawienia lokalne\Temp. to temp aplikacji typu gadu-gadu więc tym bardziej system nie powinien ucierpieć.
Kr3tz Napisano 17 Maj 2010 Napisano 17 Maj 2010 A nawet jeśli coś będzie potrzebne, to pojawi się komunikat, że nie można tego usunąć, bo jest używane przez inny program. Czyść, nie ma co tam trzymać plików.
Touch Napisano 17 Maj 2010 Napisano 17 Maj 2010 Przejdź do Edit/Preferences/Plug-Ins&Scratch Disks. Domyślnie Photoshop ma ustawiony jeden Scratch Disk. Jeśli masz za mało miejsca, zmień go na ten dysk, gdzie masz go więcej, lub po prostu wybierz ten większy jako drugi Scratch Disk w kolejności. Pozdr 1
pecet Napisano 22 Maj 2010 Napisano 22 Maj 2010 Co do tempa i ogólnie oczyszczania dysku ze śmieci polecam CCleaner. Często go używam, po tygodniu wywala mi ok 400MB zbędnych rzeczy, co prawda przy nowych komputerach z dyskami po 500GB jest to zbędne ale często korzystam ze starego sprzętu, który ma 60GB i tam oczyszczanie się przydaje.
Rekomendowane odpowiedzi