Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam

Dostałem do zrobienia wizkę domu jednorodzinnego. Chcę się trochę podciągnąć we fryrenderze, a jako że unbiased nie są zbyt popularne, dlatego zakładam wątek WIP. Może kogoś to zainteresuje.

Podoba mi się taki klimacik, spróbuję pójść w tym kierunku:

http://abduzeedo.com/beautiful-houses-casa-kimball-domincan-republic

house1_by_nentamer.jpg

Model jeszcze nie oczyszczony i shadery leżą, ale cośtam widać.

house2_by_nentamer.jpg

house5_by_nentamer.jpg

house4_by_nentamer.jpg

house3_by_nentamer.jpg

POZDRAWIAM

Edytowane przez remanent
  • Odpowiedzi 9
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano (edytowane)

klient spoko i domek jest ciekawy, przy okazji chcę poeksperymentować i pocisnąć temat dla siebie

Edytowane przez remanent
Napisano (edytowane)

Te obrazki są twoje.? Rozumiem, że nie..:) Bo odstają lata świetlne od tego, co wcześniej pokazywałeś:) i co widać na stornie twojej..

Może być ciekawy wątek, wiec na pewno Bendę tu zaglądał, Co do samej „ inspiracji ” do bardzo daleka droga..BARDZO. Z tego, co bynajmniej teraz widzę..

Moim skromnym zdaniem, mocno będziesz musiał się skupić na sposobie kadrowanie, równowaga kompozycji itp., męczące są tego typu projekty – przede wszystkim przedstawianie w taki Właśnie sposób, nawet bardzo..Tu niczego nie zasłonisz cudowną zieleniom, listkami na podłodze itp. W tego typu prezentacji wyjdzie twoja wiedza z rożnych dziedzin, wiedza o sofcie i techniczna to stanowczo za mało… Trzymam kciuki:) i życzę powodzenia, bo na pewno się przyda.

Edytowane przez arch515
Napisano

Dzięki archu czekałem na Ciebie ;) To co widać w tej chwili to na prawdę "pierwszy strzał". Kadry przypadkowe i materiały wrzucone na szybko żeby bielą nie świecić.

Jutro jadę dalej. Model jeszcze do końca nie podzielony (dostałem .obj wyeksportowany z revita) no ale dobre i to, przynajmniej nie trzeba było angażować kolegów modelarzy. Pewnie Panowie architekci coś jeszcze zmienią, bo jest kilka wersji elewacji.

Dzięki za słowa otuchy no i zajżyj czasem.

Napisano

Znaczy tak...liczę na i7 930 czy 950 czy jakoś tak. We frayu masz licencję na jeszcze dwa nody, więc czasem się coś na q6600 zapuści.

A co do proxy to i owszem, są i to lepsze niż w vrayu bo możesz w kolorze włączyć colorgen i losowo miesza kolory. Świetnie się sprawdza w klonowaniu zieleni albo samochodów. Ponadto w nowej wersji jest bajecznie szybki displace. Nowy exterior jegomoscia "Neb" jest już liczony nowym fryrenderem.