Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam

Dostałem do zrobienia wizkę domu jednorodzinnego. Chcę się trochę podciągnąć we fryrenderze, a jako że unbiased nie są zbyt popularne, dlatego zakładam wątek WIP. Może kogoś to zainteresuje.

Podoba mi się taki klimacik, spróbuję pójść w tym kierunku:

http://abduzeedo.com/beautiful-houses-casa-kimball-domincan-republic

house1_by_nentamer.jpg

Model jeszcze nie oczyszczony i shadery leżą, ale cośtam widać.

house2_by_nentamer.jpg

house5_by_nentamer.jpg

house4_by_nentamer.jpg

house3_by_nentamer.jpg

POZDRAWIAM

Edytowane przez remanent

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Oj sądzę, że jak bd ładne kadry i porządne materiały to będzie naprawdę dobrze :)

Napisano
  • Autor

klient spoko i domek jest ciekawy, przy okazji chcę poeksperymentować i pocisnąć temat dla siebie

Edytowane przez remanent

Napisano

Te obrazki są twoje.? Rozumiem, że nie..:) Bo odstają lata świetlne od tego, co wcześniej pokazywałeś:) i co widać na stornie twojej..

Może być ciekawy wątek, wiec na pewno Bendę tu zaglądał, Co do samej „ inspiracji ” do bardzo daleka droga..BARDZO. Z tego, co bynajmniej teraz widzę..

Moim skromnym zdaniem, mocno będziesz musiał się skupić na sposobie kadrowanie, równowaga kompozycji itp., męczące są tego typu projekty – przede wszystkim przedstawianie w taki Właśnie sposób, nawet bardzo..Tu niczego nie zasłonisz cudowną zieleniom, listkami na podłodze itp. W tego typu prezentacji wyjdzie twoja wiedza z rożnych dziedzin, wiedza o sofcie i techniczna to stanowczo za mało… Trzymam kciuki:) i życzę powodzenia, bo na pewno się przyda.

Edytowane przez arch515

Napisano
  • Autor

Dzięki archu czekałem na Ciebie ;) To co widać w tej chwili to na prawdę "pierwszy strzał". Kadry przypadkowe i materiały wrzucone na szybko żeby bielą nie świecić.

Jutro jadę dalej. Model jeszcze do końca nie podzielony (dostałem .obj wyeksportowany z revita) no ale dobre i to, przynajmniej nie trzeba było angażować kolegów modelarzy. Pewnie Panowie architekci coś jeszcze zmienią, bo jest kilka wersji elewacji.

Dzięki za słowa otuchy no i zajżyj czasem.

Napisano
  • Autor

Praca nad modelem trwa, w międzyczasie szukam ciekawych miejsc i robię testy oświetlenia. Jednym słowem: work in progress...

testy_by_nentamer.jpg

Napisano

Remanent dobrze kojarzę, ze Ty to wszystko na q6600 liczysz? I szepnij no jeszcze czy fry ma wreszcie jakieś proxy?

Sz.

Napisano
  • Autor

Znaczy tak...liczę na i7 930 czy 950 czy jakoś tak. We frayu masz licencję na jeszcze dwa nody, więc czasem się coś na q6600 zapuści.

A co do proxy to i owszem, są i to lepsze niż w vrayu bo możesz w kolorze włączyć colorgen i losowo miesza kolory. Świetnie się sprawdza w klonowaniu zieleni albo samochodów. Ponadto w nowej wersji jest bajecznie szybki displace. Nowy exterior jegomoscia "Neb" jest już liczony nowym fryrenderem.