Napisano 17 Maj 201014 l Witam Dostałem do zrobienia wizkę domu jednorodzinnego. Chcę się trochę podciągnąć we fryrenderze, a jako że unbiased nie są zbyt popularne, dlatego zakładam wątek WIP. Może kogoś to zainteresuje. Podoba mi się taki klimacik, spróbuję pójść w tym kierunku: http://abduzeedo.com/beautiful-houses-casa-kimball-domincan-republic Model jeszcze nie oczyszczony i shadery leżą, ale cośtam widać. POZDRAWIAM Edytowane 17 Maj 201014 l przez remanent
Napisano 17 Maj 201014 l Oj sądzę, że jak bd ładne kadry i porządne materiały to będzie naprawdę dobrze :)
Napisano 17 Maj 201014 l Autor klient spoko i domek jest ciekawy, przy okazji chcę poeksperymentować i pocisnąć temat dla siebie Edytowane 17 Maj 201014 l przez remanent
Napisano 17 Maj 201014 l Jeszcze dużo brakuje do tego co pokazałeś na abduzeedo.com. Ale trzymam kciuki.
Napisano 17 Maj 201014 l Te obrazki są twoje.? Rozumiem, że nie..:) Bo odstają lata świetlne od tego, co wcześniej pokazywałeś:) i co widać na stornie twojej.. Może być ciekawy wątek, wiec na pewno Bendę tu zaglądał, Co do samej „ inspiracji ” do bardzo daleka droga..BARDZO. Z tego, co bynajmniej teraz widzę.. Moim skromnym zdaniem, mocno będziesz musiał się skupić na sposobie kadrowanie, równowaga kompozycji itp., męczące są tego typu projekty – przede wszystkim przedstawianie w taki Właśnie sposób, nawet bardzo..Tu niczego nie zasłonisz cudowną zieleniom, listkami na podłodze itp. W tego typu prezentacji wyjdzie twoja wiedza z rożnych dziedzin, wiedza o sofcie i techniczna to stanowczo za mało… Trzymam kciuki:) i życzę powodzenia, bo na pewno się przyda. Edytowane 17 Maj 201014 l przez arch515
Napisano 17 Maj 201014 l Autor Dzięki archu czekałem na Ciebie ;) To co widać w tej chwili to na prawdę "pierwszy strzał". Kadry przypadkowe i materiały wrzucone na szybko żeby bielą nie świecić. Jutro jadę dalej. Model jeszcze do końca nie podzielony (dostałem .obj wyeksportowany z revita) no ale dobre i to, przynajmniej nie trzeba było angażować kolegów modelarzy. Pewnie Panowie architekci coś jeszcze zmienią, bo jest kilka wersji elewacji. Dzięki za słowa otuchy no i zajżyj czasem.
Napisano 19 Maj 201014 l Autor Praca nad modelem trwa, w międzyczasie szukam ciekawych miejsc i robię testy oświetlenia. Jednym słowem: work in progress...
Napisano 3 Czerwiec 201014 l Remanent dobrze kojarzę, ze Ty to wszystko na q6600 liczysz? I szepnij no jeszcze czy fry ma wreszcie jakieś proxy? Sz.
Napisano 3 Czerwiec 201014 l Autor Znaczy tak...liczę na i7 930 czy 950 czy jakoś tak. We frayu masz licencję na jeszcze dwa nody, więc czasem się coś na q6600 zapuści. A co do proxy to i owszem, są i to lepsze niż w vrayu bo możesz w kolorze włączyć colorgen i losowo miesza kolory. Świetnie się sprawdza w klonowaniu zieleni albo samochodów. Ponadto w nowej wersji jest bajecznie szybki displace. Nowy exterior jegomoscia "Neb" jest już liczony nowym fryrenderem.