pacific Napisano 18 Maj 2010 Napisano 18 Maj 2010 (edytowane) Witam, Postanowiłem że założę teczkę.Na razie tylko 3 prace w tej dziedzinie, ale mam zamiar się poprawić.Nie pracowałem jeszcze z tabletem, i żałuję, bo to naprawdę super urządzenie :)Nie mam pojęcia na czym skupić się na początku i co zrobić żeby się jak najszybciej rozwinąć.Dziękuję za pomoc i uwagi pozdrawiam Edytowane 9 Sierpień 2013 przez pacific
pressenter Napisano 18 Maj 2010 Napisano 18 Maj 2010 Tak, jak dawno się tutaj nie wypowiadałem to teraz powiem, że bardzo mi się toto podoba. Przypomniały mi się pierwsze wydania X-men, widząc pierwszą grafikę. Bardzo przemawiający do mnie styl. Sz.
Gość fishinthewater Napisano 18 Maj 2010 Napisano 18 Maj 2010 bardzo mi się podoba! Całkiem całkiem spoko! Ja od wczoraj mam tablet i po paru godzinach testowania jestem pod wrażeniem. Bardzo ułatwia pracę no ale skilla i tak trzeba miec ...bo sam tablet za nas niczego nie zrobi. Beda z Ciebie ludzie! Pozdrawiam
pacific Napisano 18 Maj 2010 Autor Napisano 18 Maj 2010 dzięki to na pewno zachęci mnie do dalszej pracy,będę starał się robić update-y żeby jak najszybciej robić progres :D pozdr
maury Napisano 19 Maj 2010 Napisano 19 Maj 2010 dynamiczna krecha:) przynajmniej coś się dzieje na tych obrazkach. Choć szkoda że takie małe...
pacific Napisano 22 Czerwiec 2010 Autor Napisano 22 Czerwiec 2010 (edytowane) tak na szybko w sumie, ostatnio nic nie mazałem i nabazgrałem takie coś, nie wiem co to :) Edytowane 24 Czerwiec 2010 przez pacific
Urbanboogie Napisano 23 Czerwiec 2010 Napisano 23 Czerwiec 2010 Jak dla mnie - megaosom! W ogole nie ma porownania do tej poprzedniej partii prac :)
Gość fishinthewater Napisano 23 Czerwiec 2010 Napisano 23 Czerwiec 2010 jak dla mnie poprzednie byly fajniejsze :). Co nie znaczy ze ta jest kiepska. Tez mi sie podoba tylko to białe tło razi po oczach. Paciffic widac postępy. rysuj więcej bo masz potencjal na dobrego grafika 2d. Powodzenia! Pozdrawiam
pacific Napisano 24 Czerwiec 2010 Autor Napisano 24 Czerwiec 2010 Dzięki :D te białe tło to oznaka mojego zmęczenia,nie dałem rady już nic więcej wykombinować. A tu dorzucam autoportret wykonany jakiś czas temu za pomocą myszy :) pozdrawiam
Gość fishinthewater Napisano 24 Czerwiec 2010 Napisano 24 Czerwiec 2010 Szkoda ze nie nazywasz jakos tych prac, ulatwilo by to ich komentowanie. Ta ostatnia bardzo mi sie podoba. Wg mnie najlepsza jak narazie z twojej teczki. Autoportret jakiś taki niechlujny, moze tak mialo byc ale do mnie nie przemawia tak do konca. Fajnie ze nie osiadles na laurach tylko szlifujesz dalej skilla! tylko pozazdroscic. Powodzenia. Pozdrawiam.
ICE Napisano 25 Czerwiec 2010 Napisano 25 Czerwiec 2010 Motor byl dobry, ale ostatnie prace jakos tak odbiegaja poziomem od reszty ( niestety na niekorzysc) Moze masz gorszy okres, albo probujesz nowych rzeczy ale trzymal bym sie poprzedniej jakosci wykonania.
pacific Napisano 25 Czerwiec 2010 Autor Napisano 25 Czerwiec 2010 (edytowane) Slowiak- Tak ten autoportret to taki na szybko :) Icecold- trzymać się poprzedniej jakości wykonania, tzn której? :) która z tych prac idzie w dobrym kierunku? W sumie to, nie wiem za bardzo jak podzielić sobie pracę na etapy i jakie to mają być etapy :), chyba za szybko próbuję je skończyć.Nie wiem czy malować kilkoma odcieniami danego koloru, czy malować na zmniejszonym kryciu, ale mniejszą ilością barw.I chyba za dużo w tym czarnego.Zmontowałem jeszcze takie coś...to można potraktować jako WiP prosił bym o jakieś uwagi bo chciałbym zrobić to dokładnie i żeby w końcu wyszło coś konkretnego :) Edytowane 26 Czerwiec 2010 przez pacific
pacific Napisano 30 Sierpień 2010 Autor Napisano 30 Sierpień 2010 coś nowego, na szybko, do tygodniowego speedpaintingu, zdaniem co poniektórych, to nie wampir lecz batman :D
pacific Napisano 30 Sierpień 2010 Autor Napisano 30 Sierpień 2010 tu wrsja bez sterydów,sorry ze tak jedno po drugim...
stHEAD Napisano 30 Sierpień 2010 Napisano 30 Sierpień 2010 Nie rozumiem, wrzucasz pierwszą partie - prace na bardzo średnim poziomie (albo ja tam czegoś nie widzę?!) później wjeżdża motor który jest kurde niezły. Następnie autoportret który jest tez spoko (masz motor?) i przede wszystkim zrobiony myszką (?!) a później jakiś koleś z dzidą, który jakby poziomem i konceptem znowu spada. Teraz drakula na sterydach, który jak dla mnie jest jeszcze niżej pana z dzidą (drakula bez sterydów z resztą też). Jest to dla mnie nie pojęte. Weź się określ! :D Albo jedziesz fajne pracki albo się dopiero uczysz. To było pół żartem pół serio a teraz zupełnie serio. Mówisz, że nie pracowałeś z tabletem, i po pierwszym wrzucie uwierzyłem. Ale motor i autoportret pokazują, że masz potencjał, skoro nie pracowałeś tabletem a fajnie kombinujesz. Rób dużo speedpaintingów takich po 15-30 minut to sobie wyrobisz szybko rękę i zrównasz poziom pracek ;) Dobra idę się wziąć do roboty bo ostatnio kto sie złapie tabltu to zaczyna wymiatać... Powodzenia w rozwijaniu umiejętności! (byle nie szybciej ode mnie ;))
pacific Napisano 8 Sierpień 2013 Autor Napisano 8 Sierpień 2013 (edytowane) No ładnie. Dwa lata nie było czasu żeby się uczyć rysować :) . No ale trzeba dokończyć to co się zaczęło. Na razie staram się opanować technikę, lub raczej dwie na raz. Albo malowanie do razu kolorem albo szarościami, i nie wiem co lepsze. Zrobiłem ten o to rys ale mam jeszcze problemy z uzyskiwaniem ładnych, jednolicie cieniowanych powierzchni ;) Miał być speed painting ale się zasiedziałem :D Tak czy siak, nie poddaję się! Uploaded with ImageShack.us[/img] Edytowane 9 Sierpień 2013 przez pacific nie zamieściło mi obrazu
pacific Napisano 11 Sierpień 2013 Autor Napisano 11 Sierpień 2013 http://img546.imageshack.us/img546/3323/tdjl.jpg' alt='tdjl.jpg'> Uploaded with ImageShack.us[/img]
pacific Napisano 14 Sierpień 2013 Autor Napisano 14 Sierpień 2013 Trochę szybkich szkiców. I Pani na koniu która wyszła jak kolorowanka ;) - - - Połączono posty - - - P.s Będę wdzięczny za uwagi :) P.s 2 Czy istnieje możliwość zmiany miniaturki wątku na głównym forum?
Rekomendowane odpowiedzi