Napisano 24 Maj 201014 l Zacznijmy od tego ze jestem b.nowy co do blendera jak i grafiki 3D. Po ogladnieciu filmu chcialem wykonac podobny, jadnak mimo wielu staran- nie wychodzi mi to poniewaz nie wiem jak tak wyciagnac nowy kwadrat. Szukalem wielu poradnikow ale tego nie znalazlem. Dla zobrazowania dam film: (tu od 1:05 zaczyna wyciagac tak kolejne ,,kwadraty''. Czy moglby mi ktos powiedziec jak lub za pomoca jakich klawiszy stworzyc cos podobnego? Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam ;)
Napisano 24 Maj 201014 l Zacznijmy od tego ze jestem b.nowy co do blendera jak i grafiki 3D. Po ogladnieciu filmu chcialem wykonac podobny, jadnak mimo wielu staran- nie wychodzi mi to poniewaz nie wiem jak tak wyciagnac nowy kwadrat. Szukalem wielu poradnikow ale tego nie znalazlem. Dla zobrazowania dam film: (tu od 1:05 zaczyna wyciagac tak kolejne ,,kwadraty''. Czy moglby mi ktos powiedziec jak lub za pomoca jakich klawiszy stworzyc cos podobnego? Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam ;) Słowo klucz którego szukasz to Extrude, w Blenderze masz to pod klawiszem E. Zaznaczasz ściankę(face), bok(edge) lub punkt(vertex) który chcesz "wytłoczyć" i klikasz E. Powodzenia w nauce :) Tu masz dodatkowo oficjalnego Manuala (Podręcznik) Blendera, w dobrej wierze ostrzegam że w grafice 3D znajomość angielskiego to podstawa, jeśli twój angielski jest słaby to nie martw się, ucząc się 3D szybko się go nauczysz. http://wiki.blender.org/index.php/Doc:Manual
Napisano 24 Maj 201014 l Autor Oczywiscie Angielski trzymam na b.dobrym poziomie, juz zalapałem to i jestem ci bardzo wdzeczny ;) jesli ta strona posiada jakies ,,pomogl'' to chetnie takie cos bym dodal :D
Napisano 24 Maj 201014 l jesli ta strona posiada jakies ,,pomogl'' to chetnie takie cos bym dodal Małe serduszko po lewej stronie pod nickiem