grzegerz Napisano 25 Maj 2010 Share Napisano 25 Maj 2010 Problem polega na tym, ze w widoku Perspective przy przesuwaniu jakiegokolwiek obiektu obiekt przeskakuje tak jakby o oczka jakies siatki zamiast łagodnie przesuwać się. Mam wyłączone snapy. Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaoC Napisano 25 Maj 2010 Share Napisano 25 Maj 2010 Ja robie w maxie 2008 i tam jest duzo inny interface. Takze zbesztajce mnie z blotem, ale ja tak zauwaze: co to jest..... ...? Bo widze jakiegos snapa i po iXie skacze, tez jest wlaczony.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 25 Maj 2010 Autor Share Napisano 25 Maj 2010 Ja robie w maxie 2008 i tam jest duzo inny interface. Takze zbesztajce mnie z blotem, ale ja tak zauwaze: co to jest..... ...? Bo widze jakiegos snapa i po iXie skacze, tez jest wlaczony.... Przeciez napisalem ze jest wylaczony. a to sa ustawienia snapa w formie obrazkowej. a snap jest wylaczony co pokazuje ikonka snap toggle. ehh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaoC Napisano 25 Maj 2010 Share Napisano 25 Maj 2010 Przeciez napisalem ze jest wylaczony. a to sa ustawienia snapa w formie obrazkowej. a snap jest wylaczony co pokazuje ikonka snap toggle. ehh Wiem ze pisales, a ja przeczytalem:) Jedna z sytuacji "strasza duchy w maxie". Rozumiem ze reset nic nie dal. Ja bym skopiewal sobie plik od interfacu gdzies, a potem zresetowal usawienia maxa. Ale gdzie to bylo.....? C:\Documents and Settings\Uzytkownik\Moje dokumenty\3dsmax\...... ale co bylo potem? Moze ktos pamieta i przyomni?:) @EDIT - tzn zalezy od systemu..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wray Napisano 25 Maj 2010 Share Napisano 25 Maj 2010 Czasem tak się dzieje, gdy obiekt jest oddalony znacznie od środka sceny (0,0,0) lub jest wyjątkowo duży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi