Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Problem polega na tym, ze w widoku Perspective przy przesuwaniu jakiegokolwiek obiektu obiekt przeskakuje tak jakby o oczka jakies siatki zamiast łagodnie przesuwać się. Mam wyłączone snapy.

problem3ds.jpg

Uploaded with ImageShack.us

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ja robie w maxie 2008 i tam jest duzo inny interface. Takze zbesztajce mnie z blotem, ale ja tak zauwaze: co to jest.....

fssdf.jpg

...? Bo widze jakiegos snapa i po iXie skacze, tez jest wlaczony....

Napisano
  • Autor
Ja robie w maxie 2008 i tam jest duzo inny interface. Takze zbesztajce mnie z blotem, ale ja tak zauwaze: co to jest.....

fssdf.jpg

...? Bo widze jakiegos snapa i po iXie skacze, tez jest wlaczony....

Przeciez napisalem ze jest wylaczony. a to sa ustawienia snapa w formie obrazkowej. a snap jest wylaczony co pokazuje ikonka snap toggle. ehh

Napisano
Przeciez napisalem ze jest wylaczony. a to sa ustawienia snapa w formie obrazkowej. a snap jest wylaczony co pokazuje ikonka snap toggle. ehh

Wiem ze pisales, a ja przeczytalem:)

Jedna z sytuacji "strasza duchy w maxie". Rozumiem ze reset nic nie dal. Ja bym skopiewal sobie plik od interfacu gdzies, a potem zresetowal usawienia maxa. Ale gdzie to bylo.....? C:\Documents and Settings\Uzytkownik\Moje dokumenty\3dsmax\...... ale co bylo potem? Moze ktos pamieta i przyomni?:)

@EDIT - tzn zalezy od systemu.....

Napisano

Czasem tak się dzieje, gdy obiekt jest oddalony znacznie od środka sceny (0,0,0) lub jest wyjątkowo duży.