Napisano 25 Maj 201014 l Problem polega na tym, ze w widoku Perspective przy przesuwaniu jakiegokolwiek obiektu obiekt przeskakuje tak jakby o oczka jakies siatki zamiast łagodnie przesuwać się. Mam wyłączone snapy. Uploaded with ImageShack.us
Napisano 25 Maj 201014 l Ja robie w maxie 2008 i tam jest duzo inny interface. Takze zbesztajce mnie z blotem, ale ja tak zauwaze: co to jest..... ...? Bo widze jakiegos snapa i po iXie skacze, tez jest wlaczony....
Napisano 25 Maj 201014 l Autor Ja robie w maxie 2008 i tam jest duzo inny interface. Takze zbesztajce mnie z blotem, ale ja tak zauwaze: co to jest..... ...? Bo widze jakiegos snapa i po iXie skacze, tez jest wlaczony.... Przeciez napisalem ze jest wylaczony. a to sa ustawienia snapa w formie obrazkowej. a snap jest wylaczony co pokazuje ikonka snap toggle. ehh
Napisano 25 Maj 201014 l Przeciez napisalem ze jest wylaczony. a to sa ustawienia snapa w formie obrazkowej. a snap jest wylaczony co pokazuje ikonka snap toggle. ehh Wiem ze pisales, a ja przeczytalem:) Jedna z sytuacji "strasza duchy w maxie". Rozumiem ze reset nic nie dal. Ja bym skopiewal sobie plik od interfacu gdzies, a potem zresetowal usawienia maxa. Ale gdzie to bylo.....? C:\Documents and Settings\Uzytkownik\Moje dokumenty\3dsmax\...... ale co bylo potem? Moze ktos pamieta i przyomni?:) @EDIT - tzn zalezy od systemu.....
Napisano 25 Maj 201014 l Czasem tak się dzieje, gdy obiekt jest oddalony znacznie od środka sceny (0,0,0) lub jest wyjątkowo duży.