Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Douglas SBD Dauntless (ang. nieustraszony) - bombowiec zwiadowczy i pokładowy bombowiec nurkujący z okresu II wojny światowej.

Model wykonany pod animacje i portfolio.

sbd.jpg

Textury - color, specular, normal - 2048x2048

http://img443.imageshack.us/img443/7983/texturao.jpg

Czy jest ktoś chętny by przyjąć mnie na staż do pracy ok 3tyg. potrzebuję na studia ?

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Na mój gust za bardzo się błyszczy, ma za głębokie podziały blach i masz błędy w cieniowaniu przy lukach podwozia. Przydałoby się też popracować nad cylindrami silnika, to miejsce przeważnie jest zachlapane przez jakieś smary i inne oleje, u Ciebie są czyste i za bardzo kontrastują spod osłony silnika. Masz też zmirrorowaną siódemkę na stateczniku. Geometrii też jest trochę niepotrzebnej, zwłaszcza na stateczniku pionowym i sterze kierunku. Za to malowanie od spodu mi się bardzo podoba, zdecydowanie lepsze niż niebieskie camo.

Napisano

Model także mi się podoba.

Sprawdź jednak i popraw tekstury barw: nigdzie w US Navy gwiazda nie była malowana na stateczniku pionowym! O odwróconej siódemce pisał juz _michal. Aha, o ile się nie mylę, to golenie, piasty i wnętrza komór podwozia były białe. Sugerowałbym znaleźć w necie na stronach modelarzy jakieś porządne schematy malowania... Otwory w klapach były "na wylot" - może by je uzyskać za pomocą tekstury kanału alfa?

Napisano
  • Autor

_michal - blach raczej się błyszczy więc specjalnie tak zrobiłem. Błędy w cieniowaniu powstały dopiero przy zastosowaniu auto smootha i niestety nie wiem czemu.

7 - tak to postaram się poprawić. Reszta to myślę, że kwestia drobnych poprawek lub indywidualnego gustu :)

wjaworski - gwiazde celowo dałem na stateczniku mimo, że tam jej nie powinno być.

Plugawiciel - takk nie wypaliłem tam normal mapy a textura nieco zbladła pod inną warstwą struktury blachy.

Dzięki za komentarze.

Napisano

Jeżeli taki był zamiar z tą gwiazdą na stateczniku, to nie ma sprawy :).

A jeszcze tylko z prostej ciekawości pytanie: umieściłeś ją tam bo - hmmm - tak ładniej wygląda niż na kadłubie?