Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam:) Świetnie to wygląda:) Rzeczywiście troszkę krótkie, ale skoro mówisz, że będzie więcej to się cieszę:D

Mam pytanko, stosowałeś bluebox czy greenbox? czy może jeszcze jakoś inaczej? Kamera cyfrowa czy analogowa? Jakiego programu użyłeś do połączenia 3D z VIDEO? Adobe Premiere?? Dobra starczy pytań, tak pozatym to bajer:D Ja kąbinowałem z zielonym tłem ale coś mi narazie nie dokońca wyszło;]

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Stosowalem greenbox domowej roboty:), kamerka cyfrowa DV. Tlo w robione w maxie, a kompozycja stworzona w After Effects.

Napisano

Ekstra:) jeśli jeszcze mogę się troszkę wypytać:D Jaki materiał użyłeś na płutno?:P (greenbox) Stosowałeś jakieś dodatkowe reflektorki, czy naturalne światło z okna?:D

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Szczeze mowiac rodzaju materialu nie znam, ale zachowuje sie bardzo ladnie (nie zagina sie, nie blikuje) i ma ladny niezajasny zielony kolor. Efekt kilku wypadow na miasto w poszukiwaniu odpowiedniego do tych celow.

Reflektory oczywiscie jak najbardziej potrzebne. Swiatla slonecznego jest w domu za malo aby dobrze oswietlic greenbox. W moim przypadku uzylem kilku lamp 500W.

Napisano

Może troszkę już to dawno było, ale mam pytanie, jakiej firmy miałeś kamerkę? używałeś może Sonego z obiektywem Carla Saitza (albo jakoś tak:P) Dobrze odzwierciedla kolory podobno:) No i jeszcze a propo materiału, w jakim przedziale cenowym on figurował?:P Tak na marginesie (do innych) nigdy nie używajcie kolorowych kartek do drukowania:D Jako greenbox, nie nadaje się:D

Pozdrawiam:D