Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

33662425.jpg

57871902.jpg

57075613.jpg

fp2n.jpg

Witam:)

Nie jestem specem od aut!;) Ale czułem, że muszę tę lekcję odrobić. Stara wersja Audi A3 niepoprawnie zaparkowana na ulicy Ślusarskiej w Poznaniu;););)

SOFt: 3dsmax, Photoshop, background - Praktica DCZ 21.1.

• Odpowiedzi 16
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Źle nie jest ale:

model troche niedomaga, lakier wygląda jak by nie miał falloffa, sidewall nie powinien być biały, render trochę za ciemny w porównaniu do foty.

Napisano

Dziwi mnie odbicie w prawym dolnym rogu przedniej szyby. To chyba lusterko. Ale ogólnie mi się podoba tylko materiał opon za mało wyrazisty dla mnie.

Napisano

Według mnie pierwsze co rzuca się w oczy to dziwne odbicia na lakierze oraz render samochodu jest za "czysty" w porównaniu do otoczenia. Poza tym jest całkiem ok.

Napisano

Mnie sie rzuca przede wszystkim to ze jest waska uliczka, a samochod stoi krzywo zaparkowany xD

A tak na powaznie to odbicia masz zdecydowanie za mocne i za ostre, a to ze jest czysty to akurat tym bym sie nie przejmowal bo mogl dopiero ze salonu przyjechac :)

szkoda ze dales czarno biale rendery ja bym go widzial w calosci w kolorze :P

Napisano
  • Autor

Panowie przekonaliście mnie, zaparkuję to auto w "dozwolonym miejscu" i popracuję nad lakierem;)

A wersja może być b&w and color as u wish;)

pozdro!:)

Napisano

za ostre odbicia. w czarnobialej wersji wyglada jak wóz szejków (caly chromowany) :D

Napisano
  • Autor

Panowie - po pifku dla każdego! Mapa faloff działa cuda:) Tak dla lakieru jak i chromufffffffff;) Ale widzę, że tu nie tylko chodzi o toooo... masakra.

te1x.jpg

To nie jest HDR ka, zwyczajne foto zrobione cyfrówką marki Praktica;) Jak chcesz, mogę Ci wysłać na maila.

Zaparkuję to auto w dozwolonym miejscu,ale jeszcze kilka elementów poprawię;)

pozdro

Napisano

no rzeczywiscie jest zdecydowanie lepiej, tylko ze coś złego porobiło się z cieniami pod samochodem, ogólnie samochod jest troche za ciemny w porownaniu z tłem. Opony masz czarne i szare, chyba nie tak miało być ;)

pozdro

Napisano
  • Autor

ZÓłwik spokojnie, dajcie mi pokombinować, widzę, jak wpływa na render wyłączenie final gather.... hehe;)

p.s. Fajne jest to żółte jabłko;)

Edytowane przez astrologos

Napisano

No z kolorkami duzo lepiej, przenos do wipa i kombinuj, kombinuj :)

PS: edytujesz pierwszy post w watku i tam masz opcje przenies ;)

powodzenia

Napisano

Ogólnie fajnie ale praca do wip na bank :) render jak te dbicia zniwelujesz tak ostre będzie fajnie ten kolejny juz był o wiele lepszy tylko ziarno zlikwiduj wlasnie :) sam model widac ze krzywy ale tego pewnie ci sie nie chce poprawiac czesc krzywizn powstaje moze z tego odbicia silnego ale czesc pewnie nie to tu gdzies blacha odstaje z tylu jest krzywo nad nadkolem i takie tam pierdoly ale to bys musial w clayu render walnac zeby powiedziec dokladnie jesli chce ci sie z samym modelem bawic jeszcze :)