kryzek Napisano 9 Czerwiec 2010 Share Napisano 9 Czerwiec 2010 Mój problem obrazuje poniższy screen: Po prostu tekstury nie wyświetlają się. Co widać na screenie zamiast tekstury ziemi jest niebieski kolor tekstury. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 9 Czerwiec 2010 Share Napisano 9 Czerwiec 2010 no nie za bardzo cos widac, podeslij wieksze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 9 Czerwiec 2010 Share Napisano 9 Czerwiec 2010 Jak wejdziesz w mapkę to kliknij w taką szachownice jakby - w pasku pod ikonkami materiałów chyba trzecia od prawej pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryzek Napisano 9 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2010 no nie za bardzo cos widac, podeslij wieksze http://img408.imageshack.us/img408/5811/3dmax.jpg Jak wejdziesz w mapkę to kliknij w taką szachownice jakby - w pasku pod ikonkami materiałów chyba trzecia od prawej pozdro To nic nie daje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 9 Czerwiec 2010 Share Napisano 9 Czerwiec 2010 Hej ale to Ci sie cos pomylilo, bo to to nie jest textura ziemi tylko cos jak atmosfera i to sie zgadza. A jesli chcesz ziemie to musisz tam gdzie masz w Diffuse Color (MIX) wybrac Bitmape i tam wstawic texture ziemi (a texture ziemi znajdziesz np. na google.com po wpisaniu earth texture) daj znac jak poszlo najlepiej w na nowym materiale (Standart) popróbuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 9 Czerwiec 2010 Share Napisano 9 Czerwiec 2010 a znalazłeś/podałeś ścieżki do tych textur ? Materiał robiłeś Ty czy ściągałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 9 Czerwiec 2010 Share Napisano 9 Czerwiec 2010 http://img231.imageshack.us/img231/605/81248326.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryzek Napisano 9 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2010 (edytowane) http://img231.imageshack.us/img231/605/81248326.jpg Wielkie dzięki teraz załapałem. a znalazłeś/podałeś ścieżki do tych textur ? Materiał robiłeś Ty czy ściągałeś ? Ale wracając do tego że nie pokazywało mi tej ziemi z tego sposobu mojego choć powinno to wydaje mi się ze brakuje mi tych bibliotek bo w folderze "materiallibraries" mam tylko plik o nazwie"3dsmax" który ktoś podał na tym forum. Więc dobrze myślę że w tym folderze powinno być więcej plików niż tylko ten jeden. Jeżeli tak to skąd go ściągnąć? I pojawił się nowy problem: http://img227.imageshack.us/img227/2233/brakobrazu.jpg Nie widać tekstury tylko z niebieskiej kuli zmieniła się na zieloną zamiast teksturę ziemi Edytowane 9 Czerwiec 2010 przez kryzek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 9 Czerwiec 2010 Share Napisano 9 Czerwiec 2010 nie koniecznie. musialbys pokazac co sie znajduje pod Mixem bo moze to tylko zmieszane kolory dwa (i pewnie tak jest) a nie wiem co z kamieniami i jupiterem itd itp ale byc moze tak samo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryzek Napisano 9 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2010 nie koniecznie. musialbys pokazac co sie znajduje pod Mixem bo moze to tylko zmieszane kolory dwa (i pewnie tak jest) a nie wiem co z kamieniami i jupiterem itd itp ale byc moze tak samo) Nie bardzo rozumie jak pokazać? I pojawił się nowy problem: http://img227.imageshack.us/img227/2233/brakobrazu.jpg Nie widać tekstury tylko z niebieskiej kuli zmieniła się na zieloną zamiast teksturę ziemi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 9 Czerwiec 2010 Share Napisano 9 Czerwiec 2010 otwórz jeszcze raz ten material z biblioteki (jesli chcesz ten nibieski) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryzek Napisano 9 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2010 otwórz jeszcze raz ten material z biblioteki (jesli chcesz ten nibieski) Mam tam coś takiego: A co do drugiego problemu to zapomniałem wcześniej tej szachownicy wcisnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 9 Czerwiec 2010 Share Napisano 9 Czerwiec 2010 Niom i tu sa uzyte bitmapy wiec powinny do tego byc dolaczone jeszcze te mapy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryzek Napisano 9 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2010 Niom i tu sa uzyte bitmapy wiec powinny do tego byc dolaczone jeszcze te mapy. Skąd je można pobrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi