Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam problem z umieszczeniem scale gizmo w komkretnym punkcie, tak jak na ilustracji. W Modo można ustalić ActionCenter i w dowolnym miejscu umieścić gizmo, po prostu klikając. Pytam, bo chce aby linie skalować od X na zewnątrz; i dotyczy to również obracania lini na jednym z jej końców w późniejszym stadium pracy. Nevermind - jak swobodnie przesunąć transform gizmo w sub-object mode : ) ?

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Masz Hierarchy > Move Transport Gizmo.... czy jakos tak. Tam gdzie jest create itd, 3cie od lewej (badz prawej)

Napisano

Hierarchy nie działa, ponieważ przechodząc do tej zakładki automatycznie opuszczam Sub-object Mode z Edit Poly. Chcę ustawić w konkretnym/dowolnym miejscu gizmo scale'a (bądź rotate), a nie Pivot obiektu.

Napisano

Mhm... Nie wiem czy nie bedziesz musial detachowac sobie czesci ktora cie interesuje i wtedy przeniesc jego gizmo, a potem spowrotem attach. Nic innego nie przychodzi mi do glowy...

Napisano

Da się bez detachowania,już był niedawno podobny wątek i ktoś tam opisał jak to zrobić.Musisz przełączyć na Transform Coordinate Center.Potem włączasz snapa i namierzasz snapem vertex według którego chcesz wykonywać transformację i sobie bez problemu obracasz czy tam skalujesz.

Pozdr:)

Napisano

Dokładnie tak samo doradził mi znajomy. Transform Coordinate Center, musi być włączony snap i klikając dowolny vertex skaluje od tego punktu zaznaczoną linię albo verty. Dzięki ; )

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.