Skocz do zawartości

Pozycjonowanie transform gizmo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam problem z umieszczeniem scale gizmo w komkretnym punkcie, tak jak na ilustracji. W Modo można ustalić ActionCenter i w dowolnym miejscu umieścić gizmo, po prostu klikając. Pytam, bo chce aby linie skalować od X na zewnątrz; i dotyczy to również obracania lini na jednym z jej końców w późniejszym stadium pracy. Nevermind - jak swobodnie przesunąć transform gizmo w sub-object mode : ) ?

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Hierarchy nie działa, ponieważ przechodząc do tej zakładki automatycznie opuszczam Sub-object Mode z Edit Poly. Chcę ustawić w konkretnym/dowolnym miejscu gizmo scale'a (bądź rotate), a nie Pivot obiektu.

Napisano

Mhm... Nie wiem czy nie bedziesz musial detachowac sobie czesci ktora cie interesuje i wtedy przeniesc jego gizmo, a potem spowrotem attach. Nic innego nie przychodzi mi do glowy...

Napisano

Da się bez detachowania,już był niedawno podobny wątek i ktoś tam opisał jak to zrobić.Musisz przełączyć na Transform Coordinate Center.Potem włączasz snapa i namierzasz snapem vertex według którego chcesz wykonywać transformację i sobie bez problemu obracasz czy tam skalujesz.

Pozdr:)

Napisano

Dokładnie tak samo doradził mi znajomy. Transform Coordinate Center, musi być włączony snap i klikając dowolny vertex skaluje od tego punktu zaznaczoną linię albo verty. Dzięki ; )

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności