Napisano 12 Czerwiec 201014 l Czołem, A więc tak, mam dla uczestników naszego pięknego działu Fotografia propozycję. Zorganizujmy Fotobitwę! I czy wogóle jest z kim ją przeprowadzić. Powinniśmy wybrac jej tematykę jak i dział fotografii ;) Ja proponuję na "FotoBitwa I" następujące tematy: 1. Adaptacja fotograficzna wiersza. ( do wyboru potem byłyby 3 wiersze) 2. Przeszłość 3. Opuszczone 4. Świat utajony 5. Teoria Spiskowa 6. Patriotyzm (Polski Patriotyzm) To są tematy proponowane przezemnie, wy równierz zaproponujcie, a potem wybierzemy temat Pierwszej bitwy :) Równierz trzeba wybrać dział/ wykonania: 1. Studyjna 2. Dokumentalna 3. Eksperymentalna 4. Foto-historia Lub może inaczej? Pozdrawiam, Sadowski25 / KoSa Ps: ups mam 404 posty xD ERROR 404 xD Edytowane 12 Czerwiec 201014 l przez Sadowski25
Napisano 12 Czerwiec 201014 l Foto-Bitwa to brzmi bardzo dumnie.... ale jak by sie dało zrpbić małe foto-spotkanie na jakiś temat było by nieźle....:)). jako grnerał tej bitwy ...podaj poprostu temat i już, może bez podawania działu bo jak będzie: studyjna to powiedz wsześniej to zacznę szukać studia i sprzętu....:)). Jest tu nas tak mało ze moze być krucho z taką bitwa obym sie mylił.... może to rozrusza towarzystwo.... czyli jestem na duże TAK... przyjmuje każdą propozycję....!!!! ps. może np. "róbta co chceta" ale do końca czerwca.... potem w sondzie ten ktro wygra podaje temat ...i już......:) Edytowane 12 Czerwiec 201014 l przez dziadek3D
Napisano 12 Czerwiec 201014 l Autor Tak pomyślałem czy nie zrobić czasami FotoBitwy grupowej... Fotograf + Grafik = Foto-manipulacja Wiele ciekawych prac mogłoby powstać ;)
Napisano 12 Czerwiec 201014 l ...wszystko fajnie... tylko narazie szalony odzew.. i ciemno widzę....:))....albo to tylko mnie się ściemina...:)
Napisano 12 Czerwiec 201014 l Dobra ja chetnie. Tylko tez pytanie, czy zdjecie naturalne, :"jak strzelil" czy mozna obrabiac? Jeden temat i jedziemy z pstrykaniem :D Pozdrawiam, -- Marcin J.
Napisano 12 Czerwiec 201014 l no proszę już dwóch z Łodzi.... i o to chodzi....:). ps. nie ma zdjęć jak strzelił... w analogach tez sie obrabiało i to mocno...:)). no... przepraszam są u Cioci na imieninach....:)
Napisano 12 Czerwiec 201014 l Dziadku3D no niekoniecznie. Ale sledzilem juz dysputy z Twoim udzialem i wiem, ze Ciebie sie nie przekona. Tak czy siak, tak jestesmy gotowi i czekamy na temat.
Napisano 13 Czerwiec 201014 l Hej Pomysl ciekawy i bede Wam kibicowal... Mam nadzieje ze rozbujacie dzial i moze cos kiedys dostanie fronta Jezeli temat przypakowo bedzie lezal blisko czegos czym sie bede w tym czasie zajmowal to bardzo chetnie wrzuce zdjecie. Dziadek ma racje - bedzie raczej krucho z frekfencja ale walczcie. Moth
Napisano 13 Czerwiec 201014 l Ja wstępnie się zgłaszam, jeśli czas i chęci pozwolą... to mogę coś ustrzelić... Obróbka też mi pasuje jak najbardziej... Rozumiem o co chodzi z czystymi fotografiami... ale to chyba taki trochę puryzm.. bo jeśli coś jest do poprawy, to dlaczego tego nie zrobić? Poza tym wytłumaczcie mi czym się różni idealnie strzelone foto z aparatu... od fotki strzelonej gorzej, ale doprowadzonej do tego samego efektu w PS ? Znajomością sprzętu? Jakością sprzętu? Tak samo aparat jak i Photoshop są narzędziami, liczy się chyba efekt końcowy prawda?
Napisano 13 Czerwiec 201014 l Ja chetnie wezme udzial. A moze by to zrobic na zasadzie cotygodniowego foto challenge? (co tydzien zwyciezca wybiera temat). W ten sposob, ta zabawa bedzie motywowala, zeby pojsc gdzies z aparatem. Same tematy powinny byc bardzo ogolne, zeby zwiekszyc troche frekwencje i roznorodnosc prac. Nie widze potrzeby zakleszczania tego do danej techniki - niech kazdy foci jak chce!
Napisano 13 Czerwiec 201014 l Ja się piszę ale plisss nie jakieś studio bo nie każdy ma lampy niewbudowane ;)
Napisano 13 Czerwiec 201014 l Autor Ojojojojoj... Coś jednak się rusza :D Hmm, Tygodniowa Foto-Bitwa brzmi rozsądnie :) Co do nie studyjnej, źródeł światła, etc... mamy w domu pod dostatkiem ;) Co do obróbki, Nie ma zdjęcia nie obrabianego ;) Ważne by obróbka nie ingerowała aż tak bardzo by fotografia nie zmieniła się w FotoManipulcje/Fotomontaż. Zaraz Założe Temat z tematem Pierwszej tygodniowej Fotobitwy! IGRZYSKA CZAS ZACZĄĆ!